Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2017,
10.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

1

Natisni članek

mehiška hrana taco luksuz hotel Mehika

Petek, 10. 3. 2017, 10.52

6 let, 6 mesecev

Mehiški kuhar ustvaril jed, ki je nihče noče naročiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

1

Grand Velas Los Cabos | Foto Grand Velas Los Cabos

Foto: Grand Velas Los Cabos

Vodja kuhinje v prestižnem mehiškem hotelu je želel svojim gostom na krožniku ponuditi nekaj novega, zdaj pa se je izkazalo, da te jedi nihče noče jesti. Zakaj? Morda zato, ker stane več kot 23 tisoč evrov.

Juan Licerio Alcala, glavni kuhar v luksuznem hotelu Grand Velas Los Cabos v mehiškem letovišču Cabo San Lucas, je na jedilnik postavil "najdražji taco na svetu".

Mehiška jed, ki na ulici stane 50 centov

Taco je sicer ena najobičajnejših in - če si ga privoščite pri uličnem prodajalcu - najcenejših uličnih jedi. Gre za koruzno ali pšenično tortiljo, prepognjeno ali ovito okoli polnila, ki je lahko vse od zelenjave do mesa in sira.

Licerio si ga je zamislil nekoliko drugače - koruzno tortiljo, ki vsebuje 24-karatne zlate lističe, napolni s kobe govedino, škampi, beluginim kaviarjem in sirom brie s črnimi tartufi.

Zalogaj za 24 tisoč evrov | Foto: Grand Velas Los Cabos Zalogaj za 24 tisoč evrov Foto: Grand Velas Los Cabos

Vse to nato prelije z omako iz dimljenih čilijev, prestižne tekile in kave kopi luwak. Gre za najdražjo kavo na svetu, za katero uporabijo zrna, ki so jih pojedle in nato izločile azijske cibetovke. To seveda še ni vse - Licerio svoj prestižni taco na koncu potrese z zlatimi lističi.

Cena? 497 tisoč pesov oziroma slabih 24 tisoč evrov.

Juan Licerio Alcala, ambiciozni hotelski kuhar | Foto: Grand Velas Los Cabos Juan Licerio Alcala, ambiciozni hotelski kuhar Foto: Grand Velas Los Cabos V preteklem tednu, odkar so prestižni taco uvedli na jedilnik, ga ni naročil še nihče, je po poročanju tiskovne agencije AFP priznal kuharski mojster. Dodal je, da je kar nekaj gostov, predvsem Američanov, pokazalo zanimanje za to jed.

Naročite ga lahko le, če spite v predsedniškem apartmaju

Morda je težava tudi v tem, da je metoda naročanja zasoljeno dragega zavitka precej samosvoja. Gost, ki ga želi naročiti, mora bivati v predsedniškem apartmaju, ki stane okoli 1.200 evrov na noč, ob naročilu pa je treba vnaprej plačati polovico zneska, torej okoli 12 tisoč evrov.

Ko se prebijete skozi to proceduro, se norost nadaljuje. Če se počutite apokaliptično, vam taco postrežejo sredi puščave, medtem ko okoli vas rohnijo motoristi, če ste bolj romantični, ga prinesejo med snubitvijo. "Lahko se prilagodimo gostu," je o postrežbi dejal Licerio.

In če vam ostane še kaj denarja, ima kuhar tudi predlog, kaj piti med malicanjem najdražjega taca na svetu: luksuzno tekilo Pasion Azteca, katere steklenica stane okoli 140 tisoč evrov.

Ne spreglejte