Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 8. 2015,
12.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 8. 2015, 12.29

7 let, 12 mesecev

McDonald's na Hrvaškem sodeluje s Krašem. Kaj pa v Sloveniji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Največja veriga restavracij s hitro prehrano je našim južnim sosedom predstavila novo, domačo sladico - sladoled s Kraševimi napolitankami. Ali McDonald's tudi Slovence nagovarja z lokalnimi jedmi?

Ameriški velikan hitre prehrane McDonald's stranke po vsem svetu že leta nagovarja s ponudbo lokaliziranih jedi, pa naj gre za rezance v azijskih državah ali hamburgerje z mocarelo v Italiji in sendviče z bagetami v Franciji. Tako se poskušajo odmakniti od imidža ponudnika uniformirane hrane in narode, ponosne na svojo tradicionalno kuhinjo, nagovoriti z jedmi oziroma sestavinami, ki so jim blizu.

Sodelovanje močne globalne blagovne znamke z močnimi regionalnimi

Prejšnji teden so hrvaške restavracije McDonald's v ponudbo uvrstile nov okus sladoleda McFlurry, s katerim se želijo priljubiti oboževalcem sladkarij znanega hrvaškega proizvajalca Kraš – v sladoled so namreč vmešali koščke Kraševih napolitank. Tako sta moči združili ena od najmočnejših svetovnih in ena od najmočnejših hrvaških blagovnih znamk, ki po poročanju hrvaških medijev podobne projekte načrtujeta tudi v prihodnosti.

V Sloveniji imajo nekaj domačih dobaviteljev, a podobnega projekta ni na vidiku Kako pa je s ponudbo jedi z lokalnim priokusom v slovenskih restavracijah McDonald's? Ali se nam obeta sodelovanje McDonald'sa s slovenskimi prehrambnimi podjetji, smo povprašali podjetje Alpe-Panon, ki v Sloveniji upravlja restavracije McDonald's, a konkretnega odgovora o možnosti takšnih projektov nismo dobili. Poudarili so le, da z nekaterimi slovenskimi prehrambnimi podjetji uspešno sodelujejo že vrsto let, Perutnina Ptuj jim na primer dobavlja perutničke in meso za piščančje burgerje, brezalkoholne pijače pa jim ob Coca-Coli dobavljata tudi Radenska in Fructal.

Burgerja s kraškim pršutom in nanoškim sirom ter sladoleda s potico pa, kot kaže, v slovenskih McDonald'sih v bližnji prihodnosti še ne bo.

Ne spreglejte