Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
14.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 14.25

7 let, 12 mesecev

Kdo je boljši, Ramsay ali ulični prodajalci hrane? (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Znani televizijski kuharski obraz se je s singapurskimi uličnimi kuharji pomeril v pripravi tamkajšnjih značilnih jedi. Rezultat je bil 2 : 1, a za koga?

Srboriti kuharski mojster Gordon Ramsay, ki ga dobro poznamo s televizijskih zaslonov, je pred dvema tednoma sprejel izziv, ki so mu ga postavili v Singapurju. Pripravil naj bi tri značilne jedi, ki so sicer del stalne ulične ponudbe v Singapurju, občinstvo pa bi ocenilo, ali jih je pripravil bolje kot "navadni" ulični kuharji. Ne nazadnje gre za z več Michelinovimi zvezdicami nagrajenega kuharja, kajne?

Tekmovanje, zaradi katerega je bil Singapur dva tedna okužen s pravo ramsaymanijo, se je začelo z izborom treh uličnih prodajalcev, ki bi se pomerili z mojstrom. Glasovanje je potekalo prek SMS-ov, vsak prebivalec Singapurja je lahko glasoval za svojega najljubšega in po 2,5 milijona zbranih glasov so izbrali tako kuharje kot jedi, ki naj bi jih pripravljali – vsak po eno, Ramsay pa vse tri.

Učna ura na ulici Britanski kuhar je v Singapur prispel v petek in imel dva dni časa, da se pri uličnih mojstrih, svojih tekmecih, nauči čim bolje in čim bolj avtentično pripraviti izbrane jedi – to so bili piščanec z rižem, laksa (pekoča juha z rezanci) in čili z rakovico.

Najbolje mu je uspel rakovičji čili Veliko tekmovanje je napočilo v nedeljo – jedi je preizkušalo kar tisoč ljudi, ki so že vso prejšnjo noč čakali, da bi prišli na vrsto. Glasovanje je spet potekalo prek SMS-ov, rezultat pa je bil 2 : 1 za … ulico. Preizkuševalci so namreč razsodili, da je Ramsay skuhal boljši rakovičji čili, medtem ko sta piščanca z rižem in lakso bolje pripravila ulična kuharja.

Pri tekmovanju je šlo seveda bolj kot za karkoli drugega za zabavo in tudi Ramsay, ki ga iz televizijskih oddaj poznamo kot jezljivca, je poraz športno sprejel. Povedal je, da je oboževalec singapurske ulične hrane, in dodal: "Čeprav imam tri Michelinove zvezdice, so mi izprašili rit!"

Ne spreglejte