Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2016,
9.14

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Podravka

Foto: Thinkstock, promocijsko gradivo

Natisni članek

grill žar Vegeta Grill advertorial

Ponedeljek, 4. 7. 2016, 9.14

2 meseca, 1 teden

Katero skrivnost si delijo vsi dobri žar mojstri?

Vsebino omogoča Podravka

Foto: Thinkstock, promocijsko gradivo

Žar, zabava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ste ali niste iz pravega testa? Če poznate vse te skrivnosti žar mojstrov, ste nedvomno največji kralj letošnjih piknikov.

Velike skrivnosti največjih mojstrov žara so skrbno čuvane skrivnosti, ki si jih med sabo zaupajo samo najboljši. Mi smo jih izbrskali in izbrali za vas, da vam nekoliko pomagamo pri organizaciji naslednje žar zabave in vam tako omogočimo vstop v žar elito.

Prvo pravilo: Pecite na oglju

Imamo dokončni odgovor na večno dilemo: plina, oglje ali elektrika? Oglje, seveda! Za dober piknik si morate vzeti čas in samo s peko nad ogljem boste dosegli tisto pristno aromo mesa, ki se bo vašim gostom močno vtisnila v spomin.

Pri žaru na oglje potrebujete pol ure več kot pri peki na elektriko ali plin, kar spet ni tako veliko glede na popoln rezultat, ki ga boste dosegli.

Pripravite žerjavico in dovolite mesu, da se med peko navzame prave arome žara.

Pri peki na oglju morate biti pozorni na temperaturo žerjavice. Pazite, da se vam ne bo ugasnila in da ne bo preveč vroča.

 | Foto: Ne bodi kokoš in reši kviz!

Rešite test in povedali vam bomo, kakšna hrana najbolj ustreza vašemu razpoloženju.

Drugo pravilo: Okus izbranega mesa izboljšajte s pravim izborom začimb

Vegeta Grill | Foto:

Skrivnost velikih mojstrov je nedvomno v izbiri pravih začimb, ki izbranemu kosu mesa dodajo tisto pravo piko na i.

Žar mojstri so si tukaj enotni: njihova prva izbira je Vegeta Grill Classic. Z njo lahko vsak postane pravi mojster žara – to je čisto preprosto! Vegeto Grill Classic samo posujete po svojem mesu in voila: uspeh je zagotovljen!

Priprava mesa z Vegeto Grill Classic:

En kilogram mesa potresite z vsebino vrečke, po želji ga tudi naoljite. Pustite, da stoji 30 minut, ravno čas, ki ga boste uporabili za pripravo žara, in meso bo pripravljeno za peko.

Vegeto Grill Classic lahko uporabite za vse vrste mesa in zelenjave, ki jih pripravljate na žaru. Za jajčevce in bučke za prilogo, piščanca, čevapčiče, vratovino in klobase za glavno jed. Za vse, česar se spomnite. Izbrana kombinacija začimb Vegete Grill Classic poudari naravne okuse živil.

  • Praktično in hitro začinjenje živil.
  • Z njo so jedi z žara slastne in sočne.
  • Primerna je za vse vrste mesa in zelenjave.

Tretje pravilo: Nikoli iz hladilnika na rešetke

Pomemben trik največjih kuharskih mojstrov je čisto preprost: meso, ki se je mariniralo v hladilniku, pustite za nekaj minut stati na sobni temperaturi. Če bo meso preveč hladno, ga boste izsušili in bo izgubil tisto slastno sočnost.

Četrto pravilo: Pravilno pecite meso

 | Foto:

Potrebujete predvsem veliko izkušenj in pravega instinkta za peko na žaru. Vseeno vam zaupamo osnovno pravilo: večji ko je kos mesa, manjši ogenj potrebujete. Pri tem je pomembno, da za obračanje mesa ne uporabljate vilic, ampak poskusite s prijemalko, ključno pa je tudi, da meso obrnete samo enkrat.

Peto pravilo: Ne hitite

Ko je meso pečeno, si privoščite še kratek klepet s prijatelji. Čeprav ste že močno lačni in je aromatičen vonj prav omamen, pustite meso, ki ste ga vzeli z žara, še nekaj minut počivati. Vaše čakanje se bo obrestovalo: meso bo bolj sočno in še bolj polno okusov, tudi zahvaljujoč pravemu izboru marinade.

 

Bi radi dosegli še več? Poskusite še vse preostale različice Vegete Grill!

Svoje jedi z žara lahko hitro popestrite še z drugimi pripravljenimi začimbami in marinadami Vegeta Grill:

Vegeta Grill česen, Vegeta Grill za vratovino, Vegeta Grill bbq marinada in Vegeta grill marinada s pivom.

 

Ne spreglejte