Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
8.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Foto: Perutnina Ptuj, Thinkstock

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 8.57

6 let, 7 mesecev

Kako prepoznati kakovostno piščančje meso

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Foto: Perutnina Ptuj, Thinkstock

Pečen piščanec | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Sočen, okusen in hrustljavo zapečen – takšen je pristen okus svežega piščanca, ki bo v vaših brbončicah prebudil spomine na tradicionalne okuse.

Okus in kakovost – to sta dve temeljni vrednoti, ki jih zahtevamo pri nakupu izdelkov, ki jih postrežemo na naši mizi. Ko govorimo o perutninskem mesu, je pomembno, da preverite njegovo poreklo.

Perutnin | Foto:

Reja kot na kmečkem dvorišču

Pri Perutnini Ptuj se zavedajo, da je za dobro meso potrebna posebna nega. Ravno zato so dobili inovativno idejo in svojim piščancem ponudili nadstandardno rejo.

Njihovi piščanci živijo v okolju, kakršno so poznali že kmetje pred davnimi leti. Veliko časa preživijo na prostem, na svežem zraku, njihovi hlevi so udobni in prostorni. Piščanci imajo tako več svobode in več možnosti za prosto gibanje tako zunaj kot znotraj nadstandardnega hleva.

Glavna značilnost novih hlevov je namreč zaščitena »terasa« za piščance, kjer radi uživajo
na svežem zraku.  | Foto: Glavna značilnost novih hlevov je namreč zaščitena »terasa« za piščance, kjer radi uživajo na svežem zraku.

Nadstandardni pogoji se poznajo tudi na kakovosti mesa. Okusi so izrazitejši, polnejši in spominjajo na čas naših babic.

Perutnina Ptuj se je s svojimi nadstandardnimi pogoji vzreje piščancev približala standardom zahodnih trgov. Kakovost izdelkov izvira iz tradicije domače vzreje in skrbno nadzorovane proizvodnje na vsakem koraku proizvodnega procesa, kar zagotavljajo tudi številni certifikati kakovosti. Meso iz nove reje je na voljo v liniji Natur Premium.

Perutnina Ptuj je prva v Sloveniji vpeljala napreden standard piščancem prijazne reje. | Foto: Perutnina Ptuj je prva v Sloveniji vpeljala napreden standard piščancem prijazne reje. Slovenski rejci so z veseljem sprejeli izziv

Domači rejci, ki sodelujejo s Perutnino Ptuj, so se z veseljem odzvali na pobudo in svoje prostore spremenili v konfortno piščančje bivališče.

"Novemu načinu reje smo prilagodili obstoječe objekte in zelo hitro smo opazili, da se piščanci v novih hlevih dobro počutijo. Živali svoj dan najraje preživljajo zunaj. Na prostem se sončijo in brskajo po nastilju. Tako kot kokoši na kmečkem dvorišču. Že na prvi pogled lahko opazimo, da so piščanci precej bolj igrivi. Ker se veliko gibljejo, je drugačna tudi tekstura njihovega mesa," nam je povedal Janez Urbančič, eden od številnih slovenskih rejcev, ki se je odločil za nov način reje piščancev.

 

 

Kakovostna krma, brez škodljivcev

Krma, s katero rejci Perutnine Ptuj hranijo svojo perutnino, ne vsebuje hormonov, antibiotikov ali surovin živalskega izvora in nastaja pod budnim očesom strokovnjakov v mešalnicah Perutnine Ptuj. Sestavljena je pretežno iz koruze, soje, pšenice ter mineralov in vitaminov.

Več okusa, boljše domače specialitete

Z izdelki Natur Premium bo vsak vaš obrok pravi skok v pristno slovensko kulinariko. Doživeli boste prave tradicionalne okuse in hkrati brez skrbi uživali v dobrotah, ki vam jih zagotavljajo najboljši slovenski rejci.

Ob prihajajočih praznikih bo tako vaša domača piščančja specialiteta zasijala in nedvomno doživela velika aplavz vseh navzočih jedcev. Izberite svojega favorita v široki ponudbi izdelkov Natura Premium in si pričarajte pravo tradicionalno pojedino. Za martinovo priporočamo sočnega ptujskega piščanca z mlinci ali štajerskega piščanca z bučnimi semeni, ki se odlično ujema z domačim praženim krompirjem.

Perutnina Ptuj | Foto:

 

 

 

Ne spreglejte