Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2016,
10.38

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Rio Mare

Foto: Rio Mare, Thinkstock

Natisni članek

advertorial Rio Mare

Petek, 24. 6. 2016, 10.38

2 meseca, 1 teden

Kako jesti zdravo v službi, na poti ali na dopustu?

Vsebino omogoča Rio Mare

Foto: Rio Mare, Thinkstock

Foto: Thinkstock

Natrpan urnik v službi, dolga pot z avtomobilom ali dopust še ne pomenijo, da se moramo odreči kakovostnim obrokom. Tudi takrat si lahko privoščimo polnovredno malico, ki bo poskrbela, da naš zdrav režim prehranjevanja ne bo prekinjen.

Zdrava malica, kjerkoli že ste

Naj vas ne skrbi, da ne morete jesti uravnotežene hrane, če ste veliko v službi ali na poti. Celo na dopustu se ni treba odreči kakovostnim obrokom, tudi če ste se odločili za kampiranje, kjer je kuhanje nekoliko omejeno. Pomanjkanje časa ali oddaljenost primernega štedilnika vas ne omejujeta več.

Rešitev prihaja v pločevinki! In ne samo, da je praktična, je tudi zelo zdrav obrok, dovoljen tudi na strogi dieti. Imenuje se Insalatissime in je idealna rešitev za popoln obrok v službi, na poti, v parku ali na plaži - s priloženo vilico!

Zakaj je prav, da pogosto jemo ribe?

 | Foto: Mojca Cepuš, priznana nutricionistka, svojim varovancem vedno priporoča, naj pojejo čim več rib.

"Ribe v konzervah so vir beljakovin. So zelo pomembne, saj prispevajo k ohranjanju zdravih kosti in k vzdrževanju mišične mase. Če se ukvarjamo s športom, so beljakovine na našem jedilniku še pomembnejše, saj prispevajo k povečanju mišične mase. So tudi odličen vir omega 3 maščobnih kislin, maščobe, ki jo v sodobnem svetu ne pojemo dovolj. Prevelike količine nasičenih maščob pa so povezane z boleznimi srca in ožilja. Poleg tega imajo veliko vitamina B12, selena, fosforja in vitamina D, ki so pomembni tudi za zdravje kosti in zob. Vitamin D je še posebej pomemben za delovanje mišic in imunskega sistema."

Tako slastno, da ima več okusov

Izbirate lahko med tremi okusi: Messicana - Pikant, Kus kus in 5 žitaric. | Foto: Izbirate lahko med tremi okusi: Messicana - Pikant, Kus kus in 5 žitaric.

Slastna jed Insalatissime edinstven okus tunine Rio Mare mojstrsko kombinira z dišečo zelenjavo, v nekaterih različicah pa tudi s slastnimi žiti. Ker je že pripravljena, si jo privoščite kadarkoli zahvaljujoč posebni embalaži, ki ohranja svežino, okus in prehranske lastnosti brez dodanih konzervansov. Izbirate lahko med tremi okusi:

Messicana – Pikant: Mehiška različica je idealna za tiste, ki imajo radi močne okuse, saj je tunina obogatena s premišljeno kombinacijo zelenjave in začimb.

Insalatissime – Kus kus: Alternativa s kuskusom je idealna za tiste, ki imajo radi prijeten sladko-eksotični okus. Kuskusu in slastni tunini je dodana okusna zelenjava v skladu z mediteransko tradicijo.

Insalatissime – 5 žitaric: Različica z ječmenom, piro, ovsom, ajdo in tunino je idealna za tiste, ki obožujejo pristne okuse, saj se lahek in zdrav okus žitaric krasno poda k zelenjavi in ekstra deviškemu oljčnemu olju.

 | Foto: Rio Mare uporablja le najboljšo in kakovostno tunino iz najčistejših morij.

Njihovo meso na koncu proizvodnega postopka pridobi izrazito rožnato barvo, je mehko in okusno. Čiščenje se vedno izvaja ročno, saj noben stroj na svetu ne bi zmogel dovolj temeljito in skrbno očistiti različne velikosti tuna.

Nagradna igra je končana! Objavljamo seznam nagrajencev:

 | Foto:

Nagrajenci, ki prejmejo izdelek Rio Mare + USB ključ 8GB ali nožek za mazanje, so:

Marija Čep

Polona Puhar Gornik

Žarko Gorenjc

Bernarda Gradišar

Bernarda Grimšič

Dragica Markun

Boštjan Medved

Radojka Mezek

Ivanka Novak

Nataša Škrabec

 

Čestitamo!

Ne spreglejte