Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 8.59

8 let

Kaj je Celjane iz nakupovalnih središč vrnilo v mesto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celje je pretekli konec tedna prvič gostilo Odprto kuhno, kulinarični dogodek, ki si je v Ljubljani že ustvaril zvesto občinstvo, zdaj pa je razveselil tudi Štajersko.

"Zakaj pa je mesto tako polno?" se je v soboto kmalu po poldnevu čudila skupina mladcev na polnem parkirišču v središču Celja. Odgovor se je skrival takoj za vogalom, na Savinovi ulici, ki je preteklo soboto gostila prvo Odprto kuhno v Celju. Dogodek je bil sprva napovedan za teden prej, a ga je odplaknil dež, tokrat pa vreme organizatorjem ne bi moglo biti bolj naklonjeno.

Od lokalnega do internacionalnega Na premierni celjski Odprti kuhni so se predstavili gostilna Čad, Abi Falafel, Dežela okusov, Thai Inn Pub, Lizin vrt, J&B Vinoteka, Restavracija Kitajski vrt, Plata – naberi okuse, Burrito Loco, Shambala, Gajbica sadja, Pivoteka Za popen't, Stari pisker, Gostilna pri Mari, Barbarella in SURFood, na prihodnjih dogodkih – celjsko Odprto kuhno bodo priredili vsako drugo sončno soboto – pa bodo ponudbo osveževali in dopolnjevali, saj želijo vsakič ponuditi nekaj novega.

Lekcija za gostinsko ponudbo v mestnem središču Gneča v središču Celja – organizatorji obljubljajo, da bodo prostor nadgradili in tako poskrbeli za nekaj več manevrskega prostora – je dokazala, da je mogoče s pravo idejo in pristopom napolniti tudi mesto, v katerem sicer ob koncih tedna vlada mrtvilo. Celjani si očitno želijo čas preživljati tudi zunaj nakupovalnih središč, katerih koncentracija je v teh krajih verjetno najvišja v Sloveniji.

Zato upamo, da bo uspešno izpeljana Odprta kuhna navdihnila tudi preostale okoliške lokale. Če se vinoteka v središču mesta v soboto zapre že ob 13. uri, podoben odpiralni čas pa je naveden tudi na večini drugih vrat, mesto pač ne more zaživeti …

Ne spreglejte