Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
11.44

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,06

12

Natisni članek

Jamie Oliver

Torek, 30. 10. 2018, 11.44

5 let, 6 mesecev

Jamie Oliver: Nimam več denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,06

12

Jamie Oliver | Foto Cover Images

Foto: Cover Images

Potem ko se je njegov gostinski imperij znašel v hudih finančnih težavah, je kuharski zvezdnik vanj vložil lastne prihranke.

Da verige restavracij Jamieja Oliverja niso dobičkonosne, kot se je priljubljeni TV-kuhar nadejal, ni novost, v zadnjih dveh letih je moral zaradi slabega poslovanja zapreti vrsto lokalov.

Jamie Oliver
Trendi Jamie Oliver zapira lokale in za sabo pušča dolgove

Konec letošnjega poletja pa je Oliver sporočil, da mu je verigo italijansko navdahnjenih restavracij Jamie's Italian uspelo rešiti, in sicer tako, da je vanjo vložil kar 13 milijonov funtov oziroma dobrih 14 milijonov evrov lastnega denarja.

Zaradi finančnih težav verige Jamie's Italian so morali zapreti vrsto lokalov in odpustiti okoli 600 ljudi. | Foto: Cover Images Zaradi finančnih težav verige Jamie's Italian so morali zapreti vrsto lokalov in odpustiti okoli 600 ljudi. Foto: Cover Images

"Podjetju je preprosto zmanjkalo denarja," je takrat odločitev, da v podjetje prelije lastno bogastvo, pojasnil v intervjuju za Financial Times. "Tega nismo pričakovali, to v nobenem poslu ni normalno," je še dejal in navrgel, da ljudje, ki "bi morali skrbeti za to", očitno niso opravili svojega dela, zato je moral vskočiti sam.

"Imel sem dve uri, da podjetje rešim s svojim denarjem ali pa bi še isti dan šlo vse skupaj k vragu," je svojo potezo pojasnil avgusta.

Jamie Oliver | Foto: Reuters Foto: Reuters

Te dni pa je Oliver tabloidu Daily Mail razkril, da svojih restavracij ne bo mogel več rešiti, če bodo znova zašle v težave. "Nimam več denarja," je pojasnil 43-letnik, "prišel sem do točke, ko na račun restavracij ne morem na kocko postaviti svojih preostalih poslov in ljudi, ki delajo zame."

Njegov imperij ob gostinskem delu namreč obsega še vrsto drugih poslov, ki so tudi bolj dobičkonosni - od TV-oddaj in kuharskih knjig do sodelovanj s trgovskimi verigami in drugimi podjetji.

Jamie Oliver | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

Oliver, ki ga je med zvezde izstrelil TV-šov Goli kuhar, je sicer optimističen tudi glede prihodnosti svojih restavracij. "Zdaj so povsem pod mojim nadzorom in v moji lasti," je dejal za Daily Mail, "stvari spravljamo v red, ob tem pa smo se naučili marsikatere lekcije."

Preberite še:

Primož Dolničar
Trendi Primož Dolničar, kuhar s televizije: Menda sem v Bolgariji prava zvezda #intervju
Ne spreglejte