Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2018,
12.14

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Rio Mare

Petek, 22. 6. 2018, 12.14

5 let, 11 mesecev

Hujšate? Potem morate poskusiti to juho!

Oglasno sporočilo
Rio mare

Vonj po morju, poletje in plaža ... tudi ve komaj čakate? Do takrat pa je še nekaj časa, ki ga lahko izkoristite, da boste na plaži izgledale naravnost fantastično. Telovadba je vsekakor pomembna, a kot veste, je pri izgubi odvečnih kilogramov še pomembnejša prehrana. Ana Žontar Kristanc, simpatična mamica dveh otrok, ki se po porodu skuša vrniti v formo, vam je v sodelovanju z Rio Mare pripravila pestro izbiro okusnih in preprostih jedi, ki jih podpira tudi Mojca Cepuš, svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje.

Ana nam tokrat predstavlja pravo osvežitev in odlično jed v času hujšanja, lahko juho z belim fižolom, kitajskim zeljem, rezanci in tunino Rio Mare Natura. Recept je za Rio Mare pregledala tudi svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje, certificirana nutricionistka Mojca Cepuš, ki meni: »Juhe so vrhunska jed. Lahko so predjedi, glavne jedi ali poobedek, kot to pogosto delajo v Aziji, od koder izhaja tudi inspiracija za Anin recept

Rio mare | Foto: SESTAVINE:

2 tunini Rio Mare Natura
200 gramov kuhanega belega fižola
1/2 rdeče čebule
2-3 listi kitajskega zelja
100 gramov kitajskih jajčnih rezancev
600-800 ml jušne osnove
sol po okusu
majhen ščepec sladkorja
1 čili
1 mlada čebulica

Rio mare | Foto: Juha kot odličen obrok med hujšanjem

Kdaj je najbolj primeren čas za juho v času hujšanja, svetuje Mojca Cepuš: »Sama bi juho priporočila kot predjed, saj nam bo napolnila želodec, sprožila prebavo hrane in dala občutek, da nismo več lačni. No, po čisti juhi bomo težko siti, a ker ne bomo več lačni, bomo lažje za glavni obrok pojedli primerno količino hrane in se ne prenajedali. Tako so zelo uspešno juhe uporabljale že naše babice in prababice. Ko je v času vojne in po njej primanjkovalo hrane, so si prav z juho in malo domišljije pomagale, da družina, če se je le dalo, ni trpela lakote.«

Juha, kot si jo je zamislila Ana, lahko služi kot predjed ali pa celo samostojen obrok. Cepuševa poudari, da v tem primeru »z rezanci pokrijemo potrebo po energiji čez dan, fižol in tuna pa poskrbita, da je ta juha dober vir beljakovin. Beljakovine potrebujemo v vseh telesnih procesih, še posebej pa so pomembne za zdravje kosti, mišic in imunskega sistema. Dodana zelenjava pa poskrbi, da pojemo tudi nekaj vitaminov in prehranskih vlaknin.«

Juha tudi za večerjo

Mojca Cepuš predlagan recept vsekakor svetuje tudi kot večerni obrok, le da v tem primeru izpustite rezance: »S tem boste zmanjšali energijsko vrednost celega obroka. Takšna juha je še posebej dobra za športnike, saj vsebuje cel spekter aminokislin, sol, s katero smo jo začinili, pa juho spremeni v izotonični napitek.«

Rio mare | Foto: Skrivnostna sestavina za lahkoten obrok

»Če ste ljubitelji azijske kulinarike vas juha gotovo ne bo razočarala,« pravi Ana, ki obenem razkriva, da je njena skrivnostna sestavina za lahkotno kosilo prav tunina Rio Mare Natura.

Rio Mare Natura s svojim popolnim ravnovesjem med minerali, beljakovinami in vitamini predstavlja pravo revolucijo v segmentu tunine v naravnem soku: »Rio Mare tunina Natura vsebuje le kapljico vode, pa še vedno ohrani kompaktnost in odličen okus,« poudari Ana, ki je navdušena nad dejstvom, da tunine ni treba odcediti. Toplo jo priporoča vsem, ki želite ohranjati svojo formo in skrbite za svojo postavo, saj vam ta omogoča, da brez slabe vesti uživate v prvovrstnem okusu tunine Rio Mare.

Ana je sprejela kulinarični izziv, kjer vam predstavlja ideje, kako na kreativen način popestriti vaše obroke, zato vam je pripravila kar nekaj predlogov za slastna kosila. Na Aninem blogu tako lahko poiščete še recept za bogato, a lahkotno in zelo okusno solato s tunino Rio Mare Leggero, mlado čebulico, grškim jogurtom in svežimi kumarami kot tudi recept za špagete s češnjevim paradižnikom, čičeriko in tunino ter recept za hrustljave takose z rdečim zeljem, avokadovim namazom in skušo na žaru, s katerimi boste navdušili vaše goste. Prav tako lahko najdete recept toplo krompirjevo solato s tunino, šparglji in mehko kuhanim jajcem, ki je odlična priloga za k piknikom.

Za več receptov z izdelki Rio mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

Ne zamudite Rio Mare Leggero in Rio Mare Natura SMS nagradne igre, v kateri se SAMO ŠE DO KONCA JUNIJA vsak teden potegujete za glavno nagrado – aktivno zapestnico MIO MiVia™ Essential 350, ki poskrbi za še preprostejše upravljanje našega zdravega življenjskega sloga.

Obenem lahko s sodelovanjem prejmete tudi tedenske pakete slastnih izdelkov Rio Mare v vrednosti 20 evrov. Ob nakupu Rio Mare Leggero ali Natura in še enega izdelka Rio Mare po vaši izbiri ne pozabite poslati SMS-sporočila s ključno besedo RIOMARE in številko računa na številko 3131, nato pa le še držite pesti, da bo sreča na vaši strani.

Naročnik oglasnega sporočila je Bolton Adriatic d.o.o.

Ne spreglejte