Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2017,
4.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Natisni članek

vinoteka Padova otroci lepo vedenje Antonio Ferrari

Torek, 21. 2. 2017, 4.12

6 let, 6 mesecev

Gostinec ponuja popust družinam z lepo vzgojenimi otroki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Antonio Ferrari, vinoteka Storie di Cibo e di Vino | Foto www.antonioferrari.it

Foto: www.antonioferrari.it

Lastnik vinoteke v italijanskem mestu Padova ponuja popust gostom, katerih otroci se med obiskom lokala vedejo lepo in ne motijo drugih gostov.

V preteklem tednu je po Facebooku zaokrožila fotografija računa iz padovske vinoteke Storie di Cibo e di Vino (Zgodbe o hrani in vinu), na katerem je ena od postavk petodstotni popust, ki so si ga gosti prislužili zaradi lepo vzgojenih otrok.

"S tem popustom nagradim dobre starše in zagotavljam vam, da se to ne zgodi pogosto," je lastnik vinoteke Antonio Ferrari pojasnil za spletni portal Il Mattino di Padova.

Ferrarijeva vinoteka v središču Padove je priljubljena lokacija za aperitive in večerje, ob nedeljah pa strežejo tudi kosila. In prav takrat imajo največ težav z razgrajanjem otrok, je pojasnil Ferrari. "Tekajo po lokalu, kruh mečejo po tleh, ovirajo te, ko se poskušaš prebiti med mizami ... Pogosto je težko delati v takšnih razmerah."

"Zgodilo se mi je že, da so mi starši rekli, da so na javnem kraju in da lahko počnejo, kar hočejo," je povedal Ferrari. "V tem primeru sem jih opomnil, da so na 'kraju, odprtem za javnost', in da sem jaz odgovoren za to, kar se tu dogaja." | Foto: www.antonioferrari.it "Zgodilo se mi je že, da so mi starši rekli, da so na javnem kraju in da lahko počnejo, kar hočejo," je povedal Ferrari. "V tem primeru sem jih opomnil, da so na 'kraju, odprtem za javnost', in da sem jaz odgovoren za to, kar se tu dogaja." Foto: www.antonioferrari.it

"Zavedam se, da je težko tudi staršem," je dodal. "Ne moreš kar povzdigniti glasu nad svojim otrokom, a po drugi strani ga je treba naučiti spoštovanja drugih. Zato sem se odločil tistim, ki imajo svoje otroke pod nadzorom, ponuditi petodstotni popust."

Mimogrede - časopis Guardian poroča, da je bila družba štirih odraslih in šestih otrok, ki si je z lepim vedenjem prislužila dobrih 13 evrov popusta, tako navdušena nad nagrado, da so Ferrariju pustili 30 evrov napitnine.

Se strinjate s takšnim ukrepom?

  • Pa še kako, zelo me moti, če v gostilni okoli mene razgrajajo otroci.
    92,91 %
    367 glasov
  • Vseeno mi je, v gostilni ne opazim, kaj se dogaja okoli mene.
    1,01 %
    4 glasov
  • Nikakor, nič ni narobe s tem, da so otroci živahni.
    6,08 %
    24 glasov
Oddanih 395 glasov
Ne spreglejte