Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2017,
4.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

1

Natisni članek

dobrodelnost burger Ljubljana Lars & Sven Hood Burger Kavarna Tiskarna Majmun Tabay Brothers

Petek, 25. 8. 2017, 4.09

6 let, 7 mesecev

Dobrodelni burgerji: privoščite si burger in s tem pomagajte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

1

Primož Novak, Lars & Sven burgerji | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pet znanih ljubljanskih ponudnikov burgerjev bo v dvotedenski akciji Dobrodelni burgerji prodajalo posebne, prav za to priložnost ustvarjene burgerje - od vsakega bo en evro šel v dobrodelne namene.

Lars & Sven Burgers, Tabay Brothers, Hood Burger, Kavarna Tiskarna in Majmun bodo med 28. avgustom in 10. septembrom prodajali posebej za ta namen skreirane burgerje, ki niso v njihovi obstoječi ponudbi, in od vsakega prodanega burgerja izbrani nevladni organizaciji donirali en evro. No, pravzaprav bodo oziroma boste denar donirali kupci dobrodelnih burgerjev.

"Poleg tega, da se za delovanje programov nevladnih organizacij zbere prepotreben denar, je eden od poglavitnih ciljev akcije ta, da pokažemo, da imajo podjetja in nevladne organizacije, za katere se pogosto zdi, da so na nasprotnih bregovih, veliko skupnega," je ob tem pojasnil Uroš Bonšek iz Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), ki vodi in koordinira akcijo Dobrodelni burgerji.

Kateri burger izbrati in komu boste s tem donirali denar?

Pick'n'Roll burger: natrgana svinjina (pulled pork), šefova solata, kruhova bombetka in hišna BBQ omaka | Foto: Lars & Sven Pick'n'Roll burger: natrgana svinjina (pulled pork), šefova solata, kruhova bombetka in hišna BBQ omaka Foto: Lars & Sven Lars & Sven Burgers v akciji sodelujejo s košarkarskim burgerjem Pick ’n Roll, s katerim bodo sredstva zbirali za Zvezo paraplegikov Slovenije, za njihov program košarke na vozičkih. "Zavest o družbeni odgovornosti je z nami že od začetka," je odločitev za sodelovanje v akciji pojasnil Simon Ceglar iz Lars & Sven Burgers. "Že ko smo odpirali svojo prvo poslovalnico na Rudniku, smo zbirali sredstva za varno hišo Palčica iz Grosuplja, enako smo naredili tudi ob otvoritvi naše poslovalnice v Šiški, ko smo sredstva zbirali za Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Šiška. Družbi je treba vračati."


Ekstaza burger: brioche bombetka, govedina, dimljena "bacon" omaka, solata, rdeča čebula | Foto: Erazem Paravinja Ekstaza burger: brioche bombetka, govedina, dimljena "bacon" omaka, solata, rdeča čebula Foto: Erazem Paravinja Tabay Brothers bosta z burgerjem Ekstaza denar zbirala za društvo ProstoRož, ki bo za ta namen obnovil in po novih standardih prilagodil eno zavrženih kovinskih igral na igrišču v soseski BS3. "Ko ste naju povabili k akciji, sva se spomnila na igrišče, ki je v bližini najinega lokala v soseski BS3, takoj za prvo vrsto blokov. In ker je že malo utrujeno, igrala niso v najboljši formi, sva rekla, da bova vesela, če bodo otroci spet dobili obnovljena, osvežena igrala," je povedal Marko Peshovski, eden od "bratov Tabay".


Luigi burger: govedina, karameliziran češnjevec, mocarela, mlada špinača, salama cacciatore, majoneza s črnimi olivami | Foto: Nada Mihajlović Luigi burger: govedina, karameliziran češnjevec, mocarela, mlada špinača, salama cacciatore, majoneza s črnimi olivami Foto: Nada Mihajlović V Kavarni Tiskarna v akciji sodelujejo z burgerjem Luigi, zbrani denar bodo podarili Zvezi Sožitje, ki bo uporabnike dnevnega centra, ljudi s posebnimi potrebami, peljala na njihov sploh prvi skupni izlet. "Finančna plat za nas ni bistvena, najpomembneje je pomagati programom nevladnih organizacij," je pojasnil Klemen Zahar iz Kavarne Tiskarna. "Naši razlogi za sodelovanje so čisto in samo človeške, humanitarne narave, skratka, hočemo pomagati."


La Boca steak sandwich: uležana goveja rebrca, mladi sir, salsa chimichurri, domača štručka | Foto: Hood Burger La Boca steak sandwich: uležana goveja rebrca, mladi sir, salsa chimichurri, domača štručka Foto: Hood Burger Hood Burger bo medtem s sendvičem La Boca steak zbiral sredstva za Ultrazvočno društvo, ki bo z zbranim denarjem kupilo prepotrebno ogrevano posteljico za novorojenčke in jo podarilo ljubljanski porodnišnici. "Mi imamo srečo, ker lahko vedno - tudi doslej smo in še bomo - doniramo v materialu, če se malo pošalim, lahko povabimo koga na kosilo, na obrok … V tem nikakor ne vidimo neke materialne koristi, ampak nam gre predvsem za to, da nas okolje, v katerem delujemo, pozna in nas ima za svoje, da smo del 'hooda', soseske, družbe … predvsem pa radi doniramo, podpremo otroke, tiste najbolj nebogljene člane soseske oziroma družbe," je dejal Klemen Ptičak, soustanovitelj Hood Burgerja.


Savc burger: govedina, provolone sir, lardo in hišna omaka | Foto: Nada Mihajlović Savc burger: govedina, provolone sir, lardo in hišna omaka Foto: Nada Mihajlović Restavracija Majmun pa bo z burgerjem Savc zbirala sredstva za delovanje Ambulante Pro bono v soseski Savsko naselje - zbrani denar bodo podarili Slovenski filantropiji, eni od ustanoviteljic ambulante. "Seveda se nam zdi pomembno, da se prek akcije zbere nekaj denarja, želimo pa tudi, da bi se zaradi te akcije še večkrat slišalo za Ambulanto in da bi se za donacije odločili tudi drugi ter da bi tudi tisti, ki ostanejo brez zavarovanja, vedeli, na koga se v takem primeru obrniti. Pa še lokacijsko smo si blizu, mi smo na obrobju, ambulanta v osrčju Savskega naselja," je pojasnila Vesna Resnik iz Majmuna.

Ne spreglejte