Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2016,
7.44

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Podravka

Foto: Podravka, Thinkstock

Video: YouTube

Natisni članek

žar piknik Vegeta Grill advertorial

Sreda, 3. 8. 2016, 7.44

2 meseca

Dober piknik je prava znanost – postanite kralj žara!

Vsebino omogoča Podravka

Foto: Podravka, Thinkstock

Video: YouTube

Foto: Thinkstock

Nekateri pri pripravi piknika radi eksperimentirajo, pravi mojstri žara pa se vedno karseda držijo preverjenih postopkov, ki vsakič znova zagotovijo, da so dobrote z žara prava poslastica.

Preverjena dejstva, ki naredijo žar popolnega okusa

Ste že kdaj opazovali mojstra žara pri delu? Vse je videti tako lahkotno, a hkrati hitro lahko opazimo, da je pravzaprav vsak gib vnaprej načrtovan postopek. Pri pripravi piknika pravi mojstri sledijo točno določenim pravilom, rezultat pa so slastne dobrote, ki dodobra zbudijo naše brbončice. Poglejmo si, katerim zlatim pravilom slediti, da dosežemo tak rezultat.

Sledite spodnjim zlatim pravilom priprave piknika in vaši prijatelji vas bodo morda začeli klicati kar kralj žara. | Foto: Thinkstock Sledite spodnjim zlatim pravilom priprave piknika in vaši prijatelji vas bodo morda začeli klicati kar kralj žara. Foto: Thinkstock

#1 Žar segrejte nekoliko prej

Če je žar že dobro zagret, preden nanj položimo prve mesne dobrote, se bodo te spekle še bolje in dobile tisti pravi okus po žaru. Poleg tega pa bo gostom že ob prihodu vonj žara izdajal, da jih čaka kulinarično razvajanje.

#2 Meso naj ne bo preveč hladno

Preden začnete peči, naj bo meso nekaj časa že na sobni temperaturi, saj se bo tako veliko bolje speklo, kot če bi ga v zadnjem trenutku vzeli iz hladilnika. Tako se vam ne bo zgodilo, da boste v čakanju, da se speče sredica, zažgali zunanjost mesa.

#3 Pazite, da kosi ne bodo predebeli

Tanjše zrezke bo veliko lažje speči, bodo pa tudi veliko bolj privlačni na pogled in tudi bolj enakomerno zapečeni.

#4 Mesa ne obračajte prepogosto

Najpogostejša napaka, ki jo počnemo pri peki, je, da preveč obračamo meso z namenom, da se to ne bo zažgalo. Brez skrbi tudi če ga malce dlje pustite nedotaknjenega, rezultat pa bo slastna hrustljava skorja.

#5 Nikar predaleč od žara

Piknik je seveda namenjen druženju in to vsekakor tudi med peko počnite, a nikoli ne pozabite na žar in se ves čas zadržujte v njegovi bližini. Nihče namreč noče zažganega mesa, kajne?

#6 Ne hitite preveč, ko je meso pečeno

Za bolj sočen okus mesa počakajte, da se to, ko je pečeno, napoji z lastnimi sokovi. To najbolje dosežete tako, da ga po pečenju za nekaj minut položite na pladenj in pokrijete s folijo, počakate trenutek, nato pa ugriznete v zares sočno meso.

#7 Nikoli ne pozabite na marinado

Pravi mojster nikoli ne pozabi na marinado. A pomembno je tudi, katero izberete. Nepoboljšljivi gurmani prisegajo na marinade Vegeta Grill – ko jih boste poskusili enkrat, bodo zagotovo v trenutku postale stalnica na vaših piknikih.

Najboljše gostje vaših piknikov

 | Foto:

No, takoj za prijatelji, seveda. Preizkusite marinade Vegeta Grill, ki bodo vaše piknike popeljale na novo raven. Raznolika in pestra ponudba vam omogoča eksperimentiranje z okusi, in to ne samo na žaru, temveč so zelo dobrodošle tudi v kuhinji.

Svoje jedi z žara popestrite z marinadami Vegeta Grill:

Namigi za popoln piknik:

Grill vratovina v sendviču:

Pisana nabodala z mesnimi kroglicami:

Ne bodi kokoš in reši kviz!  | Foto:

Rešite test in povedali vam bomo, kakšna hrana najbolj ustreza vašemu razpoloženju.

Preberite še:

Zakaj je namakanje mesa tako zabavno?

Katero skrivnost si delijo vsi dobri žar mojstri?

Ljubitelji žara so našli najboljši izum v zgodovini človeštva!

Veste, katero meso je najpogostejša izbira žar mojstrov?

Ne spreglejte