Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 10. 2016,
7.46

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mercator

Natisni članek

kosilo Radi imamo domače advertorial

Sobota, 22. 10. 2016, 7.46

2 meseca, 1 teden

Ali res veste, kaj je na vašem krožniku?

Vsebino omogoča Mercator
juha | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ko boste naslednjič sestavljali nakupovalni listek, imejte v mislih  glavno nakupovalno vodilo,  s katerim si boste zagotovili prave domače okuse: kupuj lokalno.

Vaš domači krožnik ne bo pristen, če vanj ne boste vključili izdelkov lokalnih pridelovalcev. Ne gre za modno muho, številna dejstva pričajo o tem, zakaj je bolje, če na prodajnih policah izberemo lokalne izdelke.

Lokalno = sezonsko

Ena temeljnih zakonitosti zdravega in uravnoteženega načina prehranjevanja je uživanje sezonske hrane, ki je bogata s hranilnimi vrednostmi, sveža in ima boljši okus.

 | Foto: Lokalno = več vitaminov

Lokalni pridelki ostanejo v svojem naravnem okolju dlje časa, ne dozorijo med prevozom, ampak na svežem zraku in pod soncem. To se pozna tako na bogatejšem okusu kot na višji biološki vrednosti živil.

Hranilne vrednosti v sadju in zelenjavi imajo določen rok trajanja: od trenutka, ko jih poberemo ali odtrgamo, se njihova količina iz ure v uro zmanjšuje. Sadje, ki je tedne potovalo čez Atlantik, pride na prodajne police popolnoma osiromašeno in brez pravega sočnega okusa.

Lokalno = pristno

Pustite prostor za eksotiko za posebne priložnosti, domači okusi so tisti, ki nas navdihujejo in sprožijo v nas pristne reakcije, nas spravijo v dobro voljo in nas napolnijo s pravo mero nostalgične energije.

Lokalno = družbeno odgovorno

Ko boste v trgovini dali prednost lokalnim izdelkom, boste neposredno pomagali domačim proizvajalcem in pripomogli k temu, da se bodo z vašo pomočjo razvijali. Pripomogli boste k razvoju domače proizvodnje, pomagali mladim proizvajalcem, da bodo iskali nove rešitve, da bodo prisluhnili vašim željam in vam na prodajne police pripeljali prav tiste pristne okuse, ki smo jih v zadnjih letih skoraj izgubili.

Kupujemo lokalno, ker imamo radi domače

Radi imamo domače | Foto: Mercator razume želje svojih kupcev, ki nakupujejo vedno bolj preudarno. Na svojih krožnikih namreč želimo več domačih dobrot, iščemo kakovost, ki jo lahko zagotavljajo samo pristni lokalni pridelovalci. 

Prav zato so s svojim uspešnim projektom Radi imamo domače svojim kupcem omogočili brezskrben nakup lokalnih izdelkov.

"V Mercatorju na policah Radi imamo domače ponujamo že več kot 900 vrst pristnih domačih izdelkov več kot stotih lokalnih pridelovalcev in proizvajalcev ter 20 slovenskih zadrug v več kot 300 trgovinah," poudarja Branko Micič, direktor sektorja svežih živil v Mercatorju

"Želimo si inovativnih domačih izdelkov, ki so za kupce zanimivi in atraktivni. Samo tako se lahko lokalna ponudba razvija, ohranja stalne kupce in resnično postane trend. Tako bi lokalni pridelovalci in proizvajalci lažje načrtovali investicije, širili proizvodnjo in optimistično gledali na prihodnost. Potencial vsekakor je, saj so kupci našo ponudbo pristnih lokalnih izdelkov zelo hitro sprejeli. Že dober mesec po začetku promocije teh izdelkov so dosegli opazen delež prodaje živil, čeprav gre za butične izdelke," še dodaja Micič. 

Mercator podpira slovenske pridelovalce in ponuja edinstveno priložnost

Mercator | Foto:

Ker želijo svojo ponudbo v prihodnjih mesecih obogatiti z novimi pristnimi in kakovostnimi izdelki, bi radi slišali tudi vaše predloge.

Sodelujte v natečaju in predlagajte, katere izdelke ali pridelovalce bi radi dodali v ponudbo Radi imamo domače. Katera so tista živila, ki bi lahko izpolnila vaše želje po domači hrani?

Nagradna igra je končana. Srečni nagrajenci so:

Marija Cvijić
Hermina Namestnik
Damjan Bačnar

Čestitamo!

 

Ne spreglejte