Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2010,
9.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 11. 2. 2010, 9.43

8 let

Afrodiziak - hrana za poželenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljudje že od nekdaj mešajo čarobne napitke in pripravljajo slastne zalogajčke, za katere verjamejo, da zbudijo spolni nagon.

Afrodiziak nosi ime po Afroditi, grški boginji ljubezni in lepote. Hrani, ki ji pripisujejo lastnosti afrodiziaka, je skupno, da vpliva na boljšo prekrvavitev telesa in večjo sproščenost in poveča seksualno željo. Zagotovo pa ne bo odveč, če boste v načrt zapeljevanja poleg strast vzbujajočega jedilnika vključili še dobro razpoloženje in romantično vzdušje in predvsem dali prosto pot domišljiji, ki je zagotovo daleč najboljša začimba za vaš ljubezenski odnos.

Šampanjec Ta pijača, ki predstavlja luksuz, dobro razpoloženje in užitek, že od nekdaj velja za ljubezenski napitek. Mehurčki ožarijo naš obraz in sprostijo vzdušje.

Šparglji Že njihov videz je zelo sugestiven, kot afrodiziak pa so se proslavili v 19. stoletju v Franciji, kjer so ženinom na poročni gostiji postregli tri jedi s šparglji, da so na poročno noč ustregli svojim mladim nevestam. Šparglji so najslastnejši, če jih postrežete s stopljenim maslom in jih potem jeste kar s prsti.

Kaviar Skrivnost kaviarja je že v njegovi sestavi – tako kot tudi ostrige vsebuje veliko cinka, ki spodbuja izločanje hormona testosterona. Ko v ustih začutimo še senzualno pokanje, razumemo, zakaj so ribja jajčeca tako priljubljena hrana med zaljubljenci.

Čokolada Komur okus po morju ne ustreza preveč, bo pa zagotovo rad posegel po čokoladi oz. kakavu, katerega učinke je poznal že Casanova. Čokolada dokazano vpliva na boljše razpoloženje, spodbuja občutek sreče in sproščenosti in počutimo se kot sveže zaljubljeni. V kakšni obliki (trdi ali tekoči) in od kod si jo boste postregli, pa naj določi vaša domišljija.

Tartufi Značilni zemeljski vonj te žlahtne gobe, ki kot gomolj raste tudi do pol metra pod zemljo, zbudi vsa naša čutila. Kombinacija mineralnih snovi, vitaminov, flavonoidov in encimov, ki jo vsebujejo tartufi, velja za naravne hormonske spodbujevalce. Najboljši učinek dosežemo, če jih uživamo presne, na tanko narezane, kot dodatek k solatam ali drugim jedem.

Čebula Bela čebula, ki se ji sodobni ljubimci sicer izogibajo zaradi posledično neprijetnega zadaha, je bila pri Egipčanih, Grkih, Rimljanih, Kitajcih in Japoncih cenjena kot afrodiziak. Priljubljena je bila predvsem pri starejših moških, verjetno zaradi pozitivnega vpliva na prekrvavitev telesa.

Avokado Avokado izvira iz Srednje Amerike, kjer so ga uživali že pred tisočletji. Azteki so bili prepričani, da ta sadež hruškaste oblike povečuje spolno slo. Nekaj je zagotovo na tem, saj je avokado bogat z magnezijem, vitaminom E in nanasičenimi maščobami.

Mandlji Mandlje so dolgo časa povezovali z žensko plodnostjo. Predpostavljali so, da njihov vonj vznemirja ženske, zato so se pogosto znašli na poročnem jedilniku. Mandlji vsebujejo veliko vitamina E, magnezija, fosforja in cinka, ki pozitivno vpliva na moški libido.

Fige Fige izvirajo iz Sirije, kot sveto hrano, povezano s plodnostjo, pa so jih častili že stari Grki. So zelo kalorične in bogate z aminokislinami, za katere velja, da moškim zagotavljajo močno erekcijo.

Ne spreglejte