Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
10.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ocenili smo

Torek, 26. 6. 2012, 10.28

6 let, 6 mesecev

Usher

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Looking 4 Myself (2012)

Če smo po albumu 8701 imeli občutek, da se je r'n'b pevec Usher, ki je topil ženska srca s svojim žametnim glasom in seveda tudi stasom, rahlo izgubil med poplavo novih r'n'b pevcev, je z zadnjim izdelkom, ki ga je pomenljivo naslovil z Looking 4 Myself (kar v prevodu pomeni Iščem se), lepo presenetil.

Usher se je tokrat odločil, da se odmakne od jokajočih balad, ki so marsikomu že pošteno parale živce, in se na svojem zadnjem, že sedmem ploščku odločil za mešanico plesne glasbe, ki je med r'n'b pevci danes tako priljubljena, r'n'b-ja in popa. Številni producenti, ki so z Usherjem sodelovali pri nastajanju albuma, so poskrbeli, da se različni žanri in melodije kakovostno prepletajo, zaradi česar je album zaključena celota in ne samo album, na katerega so zmetane takšne in drugačne pesmi.

Med tistimi pesmimi, ki na albumu izstopajo, je zagotovo Looking 4 Myself, ki prikaže Usherja v povsem drugačni luči. Skladbo zaznamuje pop melodija in spevno besedilo, glasbeni aranžma pa popestri še zvok kitar. Seveda ne manjka tistih seksi r'n'b komadov, ki smo jih vajeni pri Usherju. Eden takšnih je Climax, pri katerem mu je pomagal Diplo, in Lemme See, ki ga je posnel z raperjem Rickom Rossom. Med plesnimi skladbami se je odlično izkazal pri pesmih Euphoria, ki ima značilni prizvok DJ-jev Swedish House Mafie, ki so pesem producirali, in Scream, s katerim že nekaj časa navdušuje na plesišču. Omembe vredna je še Twisted, pri kateri imamo občutek, da je začasno obudil Jamesa Browna. Svoj pečat je pustil še Pharrell, ki se je pri tej skladbi izkazal kot pevec in kot producent.

Čeprav so nas nekatere pesmi navdušile, tega ne moremo reči za vse skladbe, saj jih kar nekaj namreč spada v predalček dolgočasnih pesmi, ki se zdijo, da so bile ustvarjene le zato, da zapolnijo album. Kljub nekaj zelo povprečnim pesmim, je Usherjev zadnji plošček nekaj posebnega in nekaj, s čimer nas je prijetno presenetil. Najverjetneje pa bo album Looking 4 Myself veliko bolj uspešen kot njegov zadnji izdelek Raymond v. Raymond.

Ne spreglejte