Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2011,
13.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 5. 2011, 13.42

6 let, 7 mesecev

Tajči napoveduje nostalgičen koncert

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Stožicah je popzvezda nekdanje Jugoslavije Tajči pred svojim oktobrskim koncertom v sklopu turneje Ludujemo s dušom pripravila novinarsko konferenco.

Tajči se torej po 20 letih vrača s koncertom, ki bo 28. oktobra v ljubljanski dvorani Stožice, nastopila pa bo še v Zagrebu, Splitu, Beogradu in Sarajevu.

Simpatična pevka je na novinarski konferenci povedala, da je zelo nostalgična glede svojega prihajajočega koncerta, saj jo na Ljubljano in Slovenijo vežejo zelo lepi spomini. Hkrati je predstavila svoj stari novi singel Dvije Zvijezdice, ki je v ta namen dobil novo preobleko in videospot.

Oglejte si videospot Dvije Zvijezdice:

Pevka pravi, da se še živo spominja svojih prvih nastopov, ko je kot 16-letno dekle z očetom nastopala na Bledu, v Lipici, na Mokricah in po primorskih krajih, kjer ima tudi korenine, saj je njena babica iz Klanca pri Kozini.

Tajči s tistim svojim značilnim žarom v očeh še dodaja, da so prav ti lepi spomini eden od razlogov, da se je odločila za turnejo: "Želela sem si, da prav vsi, ki imamo lepe spomine na tiste stare čase, na koncertu za trenutek postanemo in se spomnimo tistih lepih trenutkov."

Pevka še dodaja, da so bili razlogi za njen odhod čez lužo povsem osebne narave: "Uživala sem v koncertih in pesmih, v polnih dvoranah in v občinstvu, ki me je podpiralo, kljub temu pa sem bila ob koncu dneva večkrat osamljena in sem se počutila prazno. Takrat sem spoznala, da denar in slava nista vse, in to me je odpeljalo v Ameriko proti novemu življenju."

V 20 letih, ki jih je preživela v Ameriki in se ukvarjala predvsem z duhovno glasbo, pravi, da je bila večkrat nostalgična in se je spominjala časov, ko je polnila dvorane nekdanje skupne države. Eden od razlogov, da se spet pojavi na "naših" odrih, je tudi nagovarjanje ljudi, s katerimi je imela stik, in starih oboževalcev, naj se vrne vsaj še na kakšen koncert. K temu, da se ideje loti resneje, so jo pravzaprav spodbudile težave z zdravjem, ki jih je imela lani in ki so jo opomnile, da življenje ni večno in da svojih neuresničenih želja in načrtov ne smemo prestavljati na pozneje, ki ga morda sploh ne bo.

Tajči še razmišlja o gostih, ki bi jih povabila na koncert, in ob tem se je spomnila Davorja Božiča, s katerim je na začetku svoje kariere pela v duetu in s katerim bo zagotovo navezala stik.

Ne spreglejte