Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2022,
12.08

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

klub Krk DJ Diesel Shaquille O’Neal

Četrtek, 30. 6. 2022, 12.08

1 leto, 9 mesecev

Shaquille O'Neal prihaja na Krk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Shaquille O’Neal | Shaquille O'Neal je za nakup prvega gramofona kosil sosedove trate in sprehajal pse ter tako prihranil 200 dolarjev. | Foto Reuters

Shaquille O'Neal je za nakup prvega gramofona kosil sosedove trate in sprehajal pse ter tako prihranil 200 dolarjev.

Foto: Reuters

Najvišji DJ na svetu, ki meri točno 2,16 metra, prihaja na hrvaški otok Krk, kjer bo 14. julija kot didžej nastopil v novem nočnem klubu Diamond Club v naselju Malinska. Shaquille O'Neal od leta 2014 vrti glasbo pod imenom DJ Diesel.

Košarkarski zvezdnik je strast do glasbe kazal že od malih nog, še posebej se je zanjo ogrel, ko je pri 14. letih prvič v živo videl ameriško hip hop skupino Public Enemy. Kot otrok si je želel postati DJ, za kar je naredil vse. Za nakup prvega gramofona v zastavljalnici je kosil sosedove trate in sprehajal pse ter tako prihranil 200 dolarjev.

Izdal več rap albumov

Številni ne vedo, da je O'Neal vzporedno s svojo izjemno športno kariero izdal več rap albumov. Prvi z naslovom Shaq Diesel, ki je izšel leta 2003, je bil prodan v več kot milijon izvodih in je dosegel 25. mesto na Billiboardovi lestvici. Kot prvi športnik je tako prejel tudi nagrado za platinasti album.

Prelomnica, ki mu je povsem spremenila življenje, se je zgodila leta 2014, ko je obiskal belgijski festival Tomorrowland in odkril elektronsko plesno glasbo. Že naslednje leto je na tem festivalu nastopil kot DJ Diesel.

Na Hrvaškem pripravlja dva nastopa – na otoku Krk in v Dubrovniku. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na Hrvaškem pripravlja dva nastopa – na otoku Krk in v Dubrovniku. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kombinacija trapa, EDM in hip hopa

Od leta 2014 se je pod imenom DJ Diesel pojavil na več zabavah in festivalih ter na lastni seriji dogodkov Shaq's Fun House.

Njegova glasba je kombinacija trapa, EDM in hip hopa. Poslušajo ga oboževalci s celega sveta, zdaj bo zaigral na otoku Krk. Nočni klub Diamond Club bo z ambientom v naravnem okolju in pogledom na Kvarnerski zaliv tako popoln oder za slavnega gosta.

Zanimanja je veliko

Vstopnice znašajo od 150 do 250 kun, kar je približno med 20 in 35 evrov. Tako imenovane "Early bird" vstopnice so prodali že po treh dneh, ko so oznanili nastop zvezdnika.

Kot je videti s seznama šovov, ki jih pripravlja v tem poletju, bo dan kasneje, 15. julija, nastopil še v nočnem klubu v Dubrovniku. Nastopa na Hrvaškem sta dva od le petih šovov, ki jih pripravlja v Evropi. Nastopil bo še v Španiji in Belgiji, ostale nastope pa pripravlja v ZDA in Kanadi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DJ DIESEL (@djdiesel)

Pod fotografijo, ki jo je delil na svojem profilu na Instagramu, je zapisal: "Poletna turneja. ZDA, Kanada, Španija, Hrvaška, Belgija in Av****. Diesel je na poti! Pripravite se na poletje Shaquilla, kot ga še niste videli. Zavzeli bomo nekaj največjih odrov na svetu, kot so Tomorrowland, Bass Canyon in Electric Zoo. Se vidimo kmalu! Komaj čakam. Rad vas imam."

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Legendarni Shaq je Dončića znova nagovoril v slovenščini #video
Shaquille O’Neal
Sportal Ko večerjo plača Shaq: 23 tisočakov za neznance
Sportal Sinova legend lige NBA dočakala veliki trenutek
Ne spreglejte