Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2012,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 7. 2012, 16.05

8 let

Schengenfest – festival zvoka, sonca in zabave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vinica v Beli krajini bo med 3. in 5. avgustom že peto leto zapored festival Schengenfest, na katerega letos vabijo zveneča imena, kot so Kaiser Chiefs, Parov Stelar in Leningrad Cowboys.

Začetek avgusta bo v Belo krajino že peto leto zapored privabil trume zabave in glasbe željnih obiskovalcev. V idiličnem okolju Krajinskega parka ob Kolpi bo namreč med 3. in 5. avgustom festival Schengenfest, ki poleg odličnega glasbenega programa poskrbi tudi za zabavo in športne aktivnosti čez dan. Na tridnevni Schengenfest letos vabi kar 35 glasbenih izvajalcev, kar pomeni najmočnejši program do zdaj. Za dobršno mero oglaševanja so organizatorji poskrbeli že zgodaj spomladi, ko se je začelo šepetati, da pridejo ob Kolpo nastopat tudi Kaiser Chiefs, do danes pa so znana že vsa imena, ki bodo v treh dneh zabavala goste.

Letošnja atrakcija? Kaiser Chiefs Poleg že omenjenih Britancev bodo med drugimi nastopili tudi Leningrad Cowboys, Parov Stelar, Parni Valjak, Riblja Čorba, Siddharta, Big Foot Mama, Dan D, Tabu, Leeloojamais, Klemen Klemen, Kawasaki 3P, Lollobrigida in Majke.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji elektronske glasbe, saj bo na prizorišču tudi poseben elektro oder, kjer bodo plošče vrteli številni domači in tuji didžeji.

Študentska vas in festivalska trgovina Pester bo tudi obfestivalski program. Poleg kopanja v topli Kolpi in uživanja v prelepem naravnem okolju so organizatorji letos pripravili dve novosti – študentsko vas in festivalsko trgovino, kjer si bodo lahko obiskovalci kupili kakšen prigrizek ali pijačo. Študentskim klubom festival letos ponuja možnost skupnega kampiranja v Študentski vasi, kjer bodo imeli člani ves čas trajanja festivala na voljo uporabo hladilnikov, v katerih si bodo lahko hladili svojo pijačo. Skupni prostor bo imel lastne sanitarije, šotor z mizami in klopmi za senco, pod šotor bodo nameščeni polnilci za vse vrste telefonov.

Ne spreglejte