Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 2. 2017,
7.56

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Kino Šiška

Natisni članek

Kino Šiška koncert advertorial

Sreda, 22. 2. 2017, 7.56

2 meseca, 1 teden

Pristni hardrock zvoki končno na ljubljanskem odru

Vsebino omogoča Kino Šiška
Helmet

Newyorški rockerji se vračajo v Slovenijo. Člani skupine Helmet bodo na prvi marčevski dan poskrbeli za pravi rockerski utrip. Prav tisti, ki nas žene že od poznih osemdesetih.

Legendarni bend se po dveh letih vrača na ljubljanski oder. Kino Šiška bo namreč gostil člane zasedbe Helmet, ki na novi svetovni turneji predstavljajo zadnji album Dead to the World, ki je izšel oktobra lani.

Bad News - zadnji singel albuma:

Frontman skupine Page Hamilton se z novimi komadi na albumu vrača h koreninam. Energija zvokov vas bo takoj premamila, čisto vsaka skladba pa je prvovrstna mešanica hardrocka, metala, alter rocka in jazza.

Rockerska poslastica od prvega akorda dalje

To je bend, ki je že ob ustanovitvi leta 1989 poskrbel za pravi razcvet rockovske scene v Ameriki, saj je vplival na zvok in glasbenih slog številnih bendov, kot so Tool, Rise Against in Deftones.

Helmet | Foto: Ali ste vedeli?

Skupina Helmet je prvi album Strap it On izdala leta 1990.

Po neverjetnem uspehu v prihodnjih letih, ki jih je postavil ob bok največjih, so se leta 1998 razšli.

Leta 2004 je skupina doživela nov preporod: prvotni ustanovitelj Page Hamilton je na novo postavil bend, že istega leta so izdali prvi album.

Nikoli niso bili pravi heavy metalci. Svoje razumevanje glasbe so svojemu občinstvu prenašali v svojevrstnem slogu – brez dolgih las in usnjenih jaken. Njihovo svojevrstno glasbeno mešanico odlikujejo značilni kitarski rifi in nenavadni vložki, zaradi katerih so postali navdih številnim drugim bendom in zaradi katerih so zasedba s kontinuiteto, ki se meri v brezčasnosti njihovih zvokov. To je dosežek, ki uspe le redkim.

Iz starejšega repertoarja:

Ljubljana drugič na zemljevidu njihove turneje

Helmeti v Ljubljano prihajajo drugič, tokrat v okviru obširne svetovne turneje – samo v Evropi načrtujejo 21 koncertov. Svojo pot bodo proti koncu aprila nadaljevali še v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Helmeti bodo ljubljansko občinstvo v Kinu Šiška razgreli v sredo, 1. marca, koncert pa se bo začel ob 20. uri. Zagotovite si nakup vstopnic že v predprodaji. 

 

 

Ne spreglejte