Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
15.13

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

Zdravko Čolić

Sreda, 23. 1. 2019, 15.13

5 let, 2 meseca

Zdravko Čolić

Pred koncertom v Ljubljani je legendarni pevec razkril svoj ritual #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Zdravko Čolić | Zdravko Čolić bo po osmih letih spet skušal napolniti dvorano Stožice. Pred slovenskim občinstvom bo nastopil na valentinovo. | Foto Ana Kovač

Zdravko Čolić bo po osmih letih spet skušal napolniti dvorano Stožice. Pred slovenskim občinstvom bo nastopil na valentinovo.

Foto: Ana Kovač

Zdravko Čolić bo po osmih letih znova nastopil v dvorani Stožice. Koncert v okviru turneje Ono malo sreče, s katero bo prepotoval države nekdanje Jugoslavije, bo na sporedu na valentinov četrtek, 14. februarja. Organizator si želi razprodane dvorane. Kako kaže do zdaj?

67-letni Zdravko Čolić, ki je v glasbene vode zajadral pred več kot 50 leti, bo v največji slovenski dvorani, Areni Stožice, nastopil drugič. Prvič, decembra 2010, je dvorano razprodal, organizator računa, da se bo podobno zgodilo tudi letos. Če mu to uspe, bo Čoliću na valentinovo prisluhnilo več kot 12 tisoč obiskovalcev.

Čolić ima v Slovenijo veliko prijateljev in znancev. Na fotografiji v družbi Lada Leskovarja in glasbenega urednika Dragana Buliča. | Foto: Ana Kovač Čolić ima v Slovenijo veliko prijateljev in znancev. Na fotografiji v družbi Lada Leskovarja in glasbenega urednika Dragana Buliča. Foto: Ana Kovač

Med njimi bo najbrž mnogo takih, s katerimi je Čolić na "ti." "V Sloveniji imam ogromno prijateljev, tukaj sem nekaj let tudi živel, k vam redno zahajam tudi zasebno," je o tesni povezavi s Slovenijo spregovoril legendarni glasbenik, ki kljub pol stoletja trajajoči karieri pred nastopom še vedno čuti tremo.

Pred večjimi koncerti se za nekaj dni, tako kot na primer nogometaši, odpravi celo v karanteno, kjer nekoliko umiri svoj intenzivni življenjski ritem, nekaj ur samo zase pa si vzame tudi tik pred nastopom.

Zdravko Čolić o karanteni pred koncertom:

"Takrat se upojem, spijem kalcij in si privoščim malo konjaka," je dobro razpoložen razlagal na današnji novinarski konferenci v Ljubljani. "Mi, ljudje s slabo cirkulacijo, potrebujemo več časa za ogrevanje," se je šalil, "zato so moji koncerti boljši proti koncu večera." 

Čolić v družbi organizatorjev Kaly Kolonič iz agencije Ekskluzivno in Štefka Bratkoviča iz podjetja Next Level, ki organizira veliki valentinov koncert Zdravka Čolića v Stožicah. | Foto: Ana Kovač Čolić v družbi organizatorjev Kaly Kolonič iz agencije Ekskluzivno in Štefka Bratkoviča iz podjetja Next Level, ki organizira veliki valentinov koncert Zdravka Čolića v Stožicah. Foto: Ana Kovač

Čolićevi veliki koncerti, ki jih obiskujejo po tri, celo štiri generacije skupaj, nikoli niso krajši od treh ur, tradiciji pa se ne bo izneveril niti v Ljubljani. Predstavil se bo s prepletom starega in novega repertoarja, zagotovo pa bo na seznamu tudi legendarna Ti si mi u krvi, ki je, kot opaža Čolić, med Slovenci še posebej priljubljena.

Intervju z Zdravkom Čolićem si boste na naših straneh lahko prebrali v prihodnjih dneh.

 Ti si mi u krvi:

Podjetje Next Events, ki organizira valentinov koncert Zdravka Čolića v dvorani Stožice, se je s Čolićem oz. njegovo ekipo za koncert začelo dogovarjati že marca lani. "V začetni fazi so bili pogovori zelo intenzivni, saj je bilo v igri več drugih prizorišč, predvsem južneje od Hrvaške. Ko je v javnosti zaokrožila informacija o turneji Ono malo sreče, smo resno zagrabili. Od tri do štiri mesece je trajalo, da smo se dokončno dogovorili," je o ozadju dogovarjanja glede koncerta v Ljubljani spregovoril Štefko Bratkovič iz podjetja Next Events. Napovedujejo, da bo na koncertu najmanj deset tisoč obiskovalcev, si pa odkrito želijo razprodane dvorane, torej 12 tisoč obiskovalcev.

Kot je še povedal Bratkovič, ga je presenetilo nezvezdniško vedenje zvezdnika nekdanje Jugoslavije. "Želeli smo ga presenetiti s posebno hrano ali pijačo, pa ni imel niti ene želje. Zelo je preprost, pravi, da res ničesar ne potrebuje," je dodal Bratkovič.

Preberite še:

Saša Lošić Loša
Trendi Saša Lošić - Loša: Ob vrnitvi v Sarajevo sem ugotovil, da sem postal Slovenec #intervju
Momčilo Bajagić – Bajaga
Trendi Bajaga: S Slovenijo povezujem same pozitivne stvari #intervju
Ne spreglejte