Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 6. 2017,
16.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

kbm Na dopustu glasba Slovenija Hrvaška italija poletje zabava glasbeni festivali festival

Sobota, 10. 6. 2017, 16.10

6 let, 7 mesecev

Poletje, polno festivalov #seznam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
zabava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Toplejši dnevi so prinesli tudi široko ponudbo glasbenih festivalov v naši okolici. Sestavili smo seznam slovenskih in tujih festivalov, ki se jih lahko udeležite to poletje.

Slovenija še vedno ponuja pestro izbiro glasbenih festivalov, čeprav smo se v zadnjih letih poslovili od Festivala ŠVIC, Schengenfesta in KKŠ Summer festa.

Letos svoj svež začetek napovedujeta festivala Stellar Beat in MotörCity.

Festivale lahko najdemo skoraj kjerkoli, ponujajo pa nam druženje, zabavo in glasbo po našem okusu. | Foto: Thinkstock Festivale lahko najdemo skoraj kjerkoli, ponujajo pa nam druženje, zabavo in glasbo po našem okusu. Foto: Thinkstock
Stellar Beat, 23.25. junij, Jezero Rogoza, Slovenija

Festival bo razdeljen na dve prizorišči, na odru pa bo kot glavni izvajalec nastopil nizozemski DJ Fedde Le Grand. Na festivalu, ki napoveduje 40-urno glasbeno dogajanje, se bodo zvrstili še Valentino Kanzyani, Pretty Pink, Mike Vale, David Temessi, Paolo Barbato in drugi.

Festival za mlade Šrot, 23. junij, Krško, Slovenija

Klub posavskih študentov obljublja zabavo na bazenu v Brestanici z Rok'n'bandom, hrvaško zasedbo Begini in slovenskih funk bandom The Funkamentalists.

Festival Lent, 23. junij1. julij, Maribor, Slovenija

Festival Lent ponuja mnogo dogodkov, od otroških delavnic, standup in gledaliških predstav pa do festivala ulične hrane ter jazz koncertov. Na večernem koncertu 23. junija, bodo nastopili S.A.R.S., Trash Candy in The Real McKenzies. 
V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz prejšnjih let.

Fotogalerija
1 / 8

Gora Rocka, 29. junij2. julij, Tolmin, Slovenija

Dobrodelni festival bo združil mnogo zvezd slovenske in tuje glasbene scene, nastopili bodo namreč Šank Rock, Tabu, Magnifico, S.A.R.S., Vlado Kreslin in mali bogovi, San Di Ego, Help! A Beatles Tribute ...

Woodland, 1.2. julij, Ivančna Gorica, Slovenija

Na open air festivalu bo nastopil eden izmed najbolj uspešnih slovenski DJ-jev Umek. Pridružil se mu bo tudi glasbeni dvojec iz Slovenije in Hrvaške Vanillaz. 

Pivo in cvetje, 13.16. julij, Laško, Slovenija

V Laškem letos znova organizirajo tridnevni festival, a tokrat obisk ne bo brezplačen. Na štirih odrih bomo lahko slišali Nude, Big Foot Mamo, Jana Plestenjaka, Modrijane, Big band Laško in Nuško Drašček, med že znanimi nastopajočimi pa je tudi Tony Cetinski.

Anin festival, 22. julij2. september, Rogaška Slatina, Slovenija

Dogodek ponuja brezplačne večerne koncerte, na katerih bodo med drugim nastopili tudi Manouche, Orkester Musica Camerata, Jeannette, Piazzolleky, Blue papas, Serafine ...

MetalDays, 23.29. julij, Tolmin, Slovenija

Ljubitelji metalske glasbe boste lahko uživali konec julija v Tolminu. Lokacija med reko Tolminko in Sočo bo gostila več kot 110 slovenskih in tujih glasbenikov, med nastopajočimi pa so tudi Marilyn Manson, Doro, Ice Earth in številni drugi.

15. Flosfest, 28.29. julij, Ljubno ob Savinji, Slovenija

V dnodnevnem festivalu, ki ga organizira Klub zgornjesavinjskih študentov, bodo nastopili Kingstoni, Radio Jam, Lana Jurčević, Ritam Sex-i-Ja, Magazin in Tony Cetinski,  zadnjega bo letos mogoče slišati na kar nekaj festivalih.

Punk Rock Holiday, 7. 11. avgust, Tolmin, Slovenija

Tolmin bo meril tudi na punk rock publiko. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili številnim skupinam, na primer Propagandhi, Less than Jake, Pennywise ...

Overjam Reggae Festival, 16.19. avgust, Tolmin Slovenija

Uživati pa bo mogoče tudi v reggae ritmih. Freddie in Chino McGregor, Dub FX, General Levy, Jamaram ter Panda Dub so le nekateri izmed nastopajočih. Overjam bo obiskal tudi Ky-Many Marley, sin Boba Marleya.

MotörCity festival, 24. – 27.8.2017, Tolmin, Slovenija

Na Sotočju se bo prvič predstavil tudi nov blues rock festival MotörCity, ki bo gostil Chrisa Thomasa Kinga, Hansa Theessinka & Terrya Evansa, Matta Schofielda, Svena Hammonda, Prismojene profesorje bluesa, Dan D in druge.
Festival pa bo enemu obiskovalcu podaril motocikel Blueberry Bomber, včasih poznanega pod imenom Honda GL 1000.

Vsak obiskovalec MotörCity festivala se bo z vstopnico potegoval za motocikel Blueberry Bomber, ki bo podeljen v nagradni igri. | Foto: Jani Nendl Vsak obiskovalec MotörCity festivala se bo z vstopnico potegoval za motocikel Blueberry Bomber, ki bo podeljen v nagradni igri. Foto: Jani Nendl

Tujina vabi na glasbene festivale

Prav tako pa lahko izbiramo med številnimi tujimi glasbenimi dogodki, ki jih vsako leto obišče množica ljudi. V tujini je največ tistih, ki gostijo najuspešnejše predstavnike elektronske glasbe.
Festivali se odvijajo skoraj po vsem svetu, izbrali pa smo nekaj tistih, ki so Sloveniji najbljižji.

Lucca Summer Festival, 14. junij31. julij, Lucca, Italija

 

La magia di Piazza Napoleone durante lo show di Neil Young + Promise of the Real (foto Prandoni)

A post shared by Lucca Summer Festival (@luccasummerfestival) on

Festival se bo začel že drugi teden, ko bo 14. junija nastopila skupina Green Day. Sledili jim bodo Imagine Dragons, Rag'n'bone man, Robbie Williams, Luis Fonsi in drugi.

Hideout Festival, 26.30. junij, Novalja (Zrće), Hrvaška

Na festivalu se bo zvrstilo več kot 50 izvajalcev, organizatorji pa ponujajo tudi cenejše vstopnice za obiskovalce iz nekdanje Jugoslavije.


Top 15 hrvaških otokov: od neokrnjene narave do najboljšega vina

Potovanje na hrvaške otoke od danes dražje


Nova Rock, 14.17. junij, Nickelsdorf, Avstrija

Linkin Park, Blink 182, Green Day, System of a down so imena, ki bodo zaznamovala letošnji štiridnevni dogodek.

Exit Festival, 5.9. julij, Novi Sad, Srbija

Jason Derulo, Hardwell, Alan Walker, Nina Kraviz, Zabranjeno Pušenje – le nekaj imen letošnjih nastopajočih na festivalu Exit | Foto: STA , Jason Derulo, Hardwell, Alan Walker, Nina Kraviz, Zabranjeno Pušenje – le nekaj imen letošnjih nastopajočih na festivalu Exit Foto: STA ,
Velja za enega izmed bolj priljubljenih festivalov, saj vsako leto gosti znane glasbenike z vsega sveta. Letos bo v Srbiji nastopal tudi Robin Schulz, ki je ustvaril kar nekaj poletnih hitov.

Ultra Europe, 14.16. julij, Split, Hrvaška

Festival, ki ima svoje dvojnike tudi v svetu in združuje najuspešnejše ustvarjalce elektronske glasbe, bo letos v Splitu gostil Afrojacka, Davida Guetto, Hardwella, Armina van Burrna, manjkala pa ne bosta niti Tiestö in Fedde Le Grand.

Fotogalerija
1 / 3

Sziget Festival, 9.16. avgust, Budimpešta, Madžarska

Čez mejo bodo nastopili Pink, Wiz Khalifa, Macklemore in Ryan Lewis, Rita Ora, Nervo, Rudimental in številni drugi.

Lake Festival, 10.12. avgust, Gradec, Avstrija

Dogodek bo združil največja imena elektronske glasbe, kot so Axwell & Ingrosso, Steve Aoki, Diplo, Paul Vandyk, R3hab ...

MTV Summer Blast, 25.26. avgust, Poreč, Hrvaška

V še zadnjih poletnih dnevih pa boste lahko festivalsko poletje sklenili v Poreču, kjer bosta kot posebna gosta nastopila tudia Will Smith in DJ Jazzy Jeff.

Kako je bilo lani, si oglejte v spodnjem videoposnetku:

Ne spreglejte