Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
22. 3. 2017,
16.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

film vesna muzikal

Sreda, 22. 3. 2017, 16.21

6 let, 7 mesecev

Po Cvetju v jeseni bomo na odrskih deskah videli še Vesno

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Vesna, muzikal | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po uspešnem muzikalu Cvetje v jeseni, ki je nastal pred tremi leti, bo ista ekipa zdaj na odrske deske postavila še muzikal Vesna, posnet po istoimenskem kultnem filmu.

Producent Gorazd Slak, avtor glasbe Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik in koreograf Miha Krušič so moči združili že pred tremi leti in ustvarili zelo uspešen muzikal Cvetje v jeseni. Za letošnje poletje obljubljajo še eno preobleko legendarnega slovenskega filma, in sicer filma Vesna.

V naslovno vlogo muzikala, ki bo premiero dočakal 7. junija v ljubljanskih Križankah, se bo prelevila Flora Ema Lotrič, njen Samo pa bo Robert Korošec, ki ga mnogi poznajo kot Sergeja v Eni žlahtni štoriji. Oba igralca bosta skušala čim bolj ohraniti osebnost originalnih likov, ki ju poznamo že več kot 64 let, a bosta vseeno dodala svoj pridih. Flora bo Vesni nadela malo krajše krilo, a jo bo vseeno ohranila spodobno, obljublja, Robert pa bo Sama bolj opogumil: "Jaz ga bom skušal malo premaknit iz 100-odstotno spoštljivega fanta v malo bolj usnjenega fanta."

Vesna na odrskih deskah se bo namreč dogajala desetletje kasneje, čutil se bo pridih Briljantine, zato bo Robert kot Samo z usnjeno jakno izražal malo več drznosti.

Florine vzporednice z Vesno:

Gorazd Slak je še en slovenski kultni film preoblekel v muzikal. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gorazd Slak je še en slovenski kultni film preoblekel v muzikal. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Da bi bila Vesna malo bolj drzna, si je med pisanjem scenarija zamislil tudi Janez Usenik. Sprva si je želel Vesno ustvariti malo bolj strastno, "punco, ki ima v sebi že malo hormonov", vendar je izvršni producent Gorazd Slak hotel ohraniti nedolžno Vesno iz 50. let prejšnjega stoletja. "Mislim, da nama je na koncu uspel čudovit kompromis," je povedal Janez.

Idejni vodja muzikalov Cvetje v jeseni in Vesna Gorazd Slak zase pravi, da je eden največjih ljubiteljev muzikalov v Sloveniji, na vprašanje, zakaj se je tokrat odločil prav za Vesno, pa odgovarja: "To je res lepa ljubezenska zgodba, prva slovenska romantična komedija in še vedno najbolj gledan slovenski film."

Floro je bilo strah, kako se bo ujela s soigralcem, a pravi, da jima za zdaj uspeva. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Floro je bilo strah, kako se bo ujela s soigralcem, a pravi, da jima za zdaj uspeva. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Današnja Vesna ne bo skočila s padalom

Ker gre za uprizoritev na odru, bomo gledalci prikrajšanji za enega od najbolj strašljivih Vesninih trenutkov v filmu: skok z letala. Tega so sprva hoteli uprizoriti, a ker je imel oder med predstavo streho, se je Gorazd odločil za drugačno uprizoritev. Izdal je le, da bo Floro poslal na tečaj skoka z elastiko.

"Ni me strah, saj imam zelo rada letenje," nam je izdala in še priznala, da je to boljša rešitev od originalne izvedbe. "Tole z bungee jumpingom bo še šlo, če bi morala skočiti s padalom, pa bi se tudi jaz tresla tako kot Vesna (smeh, op. p.)."

Save

Ne spreglejte