Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
10.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

3

Natisni članek

Kijev Ukrajina Evrovizija Omar Naber

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 10.52

6 let, 6 mesecev

Evrovizija 2017

Omar Naber pred evrovizijskim polfinalom: Skušal bom ostati miren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

3

Omar Naber v Kijevu | Foto RTV SLO

Foto: RTV SLO

V torek bo v Kijevu prvi polfinale izbora Pesem Evrovizije. V njem se bo za vstopnico za sobotni finale potegoval tudi slovenski predstavnik Omar Naber.

Omar Naber, ki bo v torkovem polfinalu nastopil 17. po vrsti, je v Kijev prispel zadnji dan aprila, od takrat pa je opravil že več vaj, dal kopico intervjujev in se družil z oboževalci.

Omarju je obleko za nastop je oblikovala Jelena Proković - JSP, ki je poskrbela že za njegovo stilsko podobo na evrovizijskem izboru leta 2005. | Foto: RTV SLO Omarju je obleko za nastop je oblikovala Jelena Proković - JSP, ki je poskrbela že za njegovo stilsko podobo na evrovizijskem izboru leta 2005. Foto: RTV SLO

Slovenijo na evrovizijskem tekmovanju predstavlja že drugič, prvič nas je zastopal leta 2005, ko je bil izbor prav tako v Kijevu. Mesto ga je ob vnovičnem obisku spet navdušilo. "V Kijevu se zelo dobro počutim. Duh mesta – močan in topel – mi je zelo ljub in blizu. Kijev me je navdušil tudi z odlično hrano, kar še dodatno pripomore k mojemu dobremu počutju," je povedal.

Med sproščenim ogledom mesta | Foto: RTV SLO Med sproščenim ogledom mesta Foto: RTV SLO

Naberja je pretekli teden gostila slovenska veleposlanica v Ukrajini Nataša Prah, ki ga je seznanila s trenutnim splošnim stanjem v Ukrajini. Na povabilo kolegov iz Črne gore je nastopil tudi na njihovi zabavi, skupaj z gostitelji ter predstavniki Srbije, Makedonije in Hrvaške je navdušil zbrane goste.

Omar Naber s hrvaškim predstavnikom Jacquesom Houdekom in srbsko predstavnico Tijano Bogićević | Foto: RTV SLO Omar Naber s hrvaškim predstavnikom Jacquesom Houdekom in srbsko predstavnico Tijano Bogićević Foto: RTV SLO

Ob družabnem delu je pevec na evrovizijskem odru opravil tudi dve vaji, po petkovi je povedal: "Svojo skladbo bom skušal na najlepši način predstaviti svetu. Moja ekipa je opravila vrhunsko delo in pripravila nastop, ki bo drugačen, izjemen. Moja naloga je, da na nastopu od sebe v skladbo dam sto odstotkov in celoten nastop izvedem tako, kot si ga želim. Kar se bo zgodilo po tem, pa ni več v mojih močeh."

Nocoj ga čaka nastop, ki ga bodo ocenjevale strokovne komisije, v torek zvečer pa se bo predstavil evropskemu občinstvu. "Nastop na največjem glasbenem festivalu je velika odgovornost, zato se bom čuval. Skušam ostati miren in zbran," je povedal pred preizkušnjo, na kateri se bo potegoval za nastop na velikem sobotnem finalu.

Prva vaja na evrovizijskem odru | Foto: RTV SLO Prva vaja na evrovizijskem odru Foto: RTV SLO

Več o Evroviziji najdete tukaj

Ne spreglejte