Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2007,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2007, 17.48

8 let

Nepozabna "Seve"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Klasično deževni večer v ljubljanskih Križankah se je ob strastnemu nastopu hrvaške pop dive Severine Vučkovič razvil v razigran in čustveno nabit dogodek, ki bo marsikomu ostal v lepem spominu.

Severina je že v izjavah za tisk pred koncertom obljubljala nepozaben dogodek, česar se je nedvomno držala. Zdi se mi, da je s Severino podobno kot z vinom - z vsakim letom je atraktivnejša, bolj odprta (če je to sploh možno) in bolj stilna.

Koncert, ki je trajal kakšni dve uri je zadovoljil zelo različne okuse, vsezkozi pa je bilo očitno (pričakovano) Severninino koketiranje z občinstvom, ki ga več kot obvlada. Stilske preobrazbe skladne s pesmimi, na pol aristokratska scenografija z lestenci in smiselno vpeti vložki gostov so pripomogli k pravemu vzdušju. Tudi površni in nezavzeti oboževalci so uživali ob pesmih Tvoja djevojka, Dodirni mi koljena, Krivi spoj in ostalih uspešnicah.

Dodatno dimenzijo koncertu sta dodala gosta Luka Nižetič in Saša Lošič, kjer je prvi poskrbel za dobršno kopico vzdihljajev, medtem ko je slednji skromno a bombastično prepričal občinstvo z uspešnicama Od rodjendana do rodjendana in Ako su to samo bile laži, ob katerih so Križanke resnično poskočile.

Na koncertu ni manjkalo tudi dalmatisnkega prizvoka, ki ga je pričarala klapa Nostalgija. Celostno je Severnini show tvoril uspešno zložen kolaž starih in malce manj starih uspešnic, ki so dosegle raznoliko občinstvo. Muhasto vreme ni motilo niti oboževalcev, niti tistih, ki jim je bližje gostinska ponudba - folklora pač.

Severina je znova dokazala, da se navzlic aferam, letom in zahtevnemu šovbiznisu ne da, ter da njena kariera še zdaleč ni zaključena. Severinin koncert je tudi vnovičen dokaz, da nam je hrvaški - in tudi preostali “balkanski” melos zelo blizu.

Ne spreglejte