Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Sobota,
27. 2. 2016,
23.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Evrovizija

Sobota, 27. 2. 2016, 23.16

6 let, 7 mesecev

ManuElla: Taylor Swift iz Laškega

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenija letos na izbor za pesem Evrovizije, ki bo maja v Stockholmu, pošilja Manuelo Brečko iz Laškega, diplomantko fakultete za elektrotehniko, ki se je po petih letih ponovno vrnila na oder Eme.

Leta 2011 se je že potegovala za nastop na Evroviziji, in sicer v oddaji Misija Evrovizija, na kateri je zmagala Eva Boto. Tudi takrat je slovenski predizbor vodil Klemen Slakonja, v žiriji pa sta bila Darja Švajger in Raay. Pet let pozneje se je na Emo ponovno prijavila in tokrat so se stvari ob podobni zasedbi na odru iztekle njej v prid. Sama meni, da je to karma.

"Takrat je bilo zelo naporno, prvič sem bila izpostavljena takemu pritisku, nastopali smo vsak konec tedna, dva meseca. Takrat sem bila, ko sem izpadla, seveda malo žalostna, a hkrati zelo ponosna nase. Tako so me učili starši, da moraš biti ponosen nase in to je zelo pomembno v življenju; da ne obupaš."

 | Foto:

Diplomantka fakultete za elektrotehniko, študirala je produkcijo v snemalnem studiu, pravi, da je njena izobrazba malce res pomagala pri ustvarjanju skladbe. A pesmi je začela pisati že pri 12 letih. "Potem sem vmes malo nehala, ne vem, zakaj, zdaj pa je to spet "butnilo" iz mene, tudi s pomočjo partnerja Marjana. Drug z drugim sva rastla ob tej skladbi, ki je bila napisana v dveh dneh."

Tudi na švedskem odru si želi, da bo na odru lahko obdržala spremljevalno skupino, v kateri je tudi njen fant Marjan Hvala, s katerim sta napisala zmagovalno skladbo letošnje Eme. Kot nam je povedala takoj po zmagi, je pesem nastala med ustvarjanjem skladb za njen album, a sta vmes ugotovila, da bi Blue and Red lahko poslala na Emo.

 | Foto:

Načrt za včerajšnji nastop je bil preprost: "dati vse od sebe, tudi obleko". Pod belo uniformo z modrimi detajli je tako nosila rdečo obleko, ki po njenih besedah ponazarja srečo, medtem ko modra barva v naslovu skladbe predstavlja bolj žalostne trenutke v življenju, predvsem v romantičnih zvezah. Na sebi je imela skrit tudi amulet, ki ji ga je "začarala" prijateljica.

Na vprašanje, ali je navdih za skladbo dobila pri Taylor Swift, ki je po rdeči barvi poimenovala tudi svoj predzadnji album, se je nasmehnila: "Ne bom lagala, rada poslušam Taylor Swift, tudi zelo me primerjajo z njo in nad tem se ne pritožujem."

 | Foto:

"Pravijo, da sem ji podobna, ampak zato sta odgovorna moja starša. Njena glasba mi je od nekdaj všeč, s Taylor sva tudi isto stari, zato mislim, da se bova morali o tem še pogovoriti," nam je povedala v smehu.

Na včerajšnjem izboru so jo najbolj navdušili San Di Ego, ker so, kot pravi Manuela, pravi rockerji, čeprav bi kot gledalka vsakemu dala kakšen glas.

 | Foto:

Ker imajo njeni starši v središču Laškega pivnico, je za konec povedala, da si bo po zmagi privoščila pivo. Iz domačega kraja.

Ne spreglejte