Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 6. 2017,
7.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 6. 2017, 7.38

6 let, 7 mesecev

Letošnji INmusic festival ponovno s slovenskimi glasbenimi zasedbami

Oglasno sporočilo

Na Hrvaškem bo potekala že dvanajsta izvedba festivala INmusic. Slovenske barve zastopajo persons from porlock in Nesesari Kakalulu.

Največji hrvaški festival popularne glasbe INmusic bo tudi letos potekal v idiličnem okolju zagrebškega jezera Jarun. Festival vsako leto obišče več deset tisoč obiskovalk in obiskovalcev, organizatorji pa tudi letos pričakujejo naval ljubiteljev glasbe iz celega sveta.

Kino Šiška | Foto:

Slovenski bendi ponovno na INmusic

Program tridnevnega dogajanja bodo zaznamovali nastopi svetovno priznanih imen, kot so Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly in druga. Tudi letos bodo na festivalu nastopili slovenski izvajalci, ki jih predstavniki INmusic izbirajo v sodelovanju s festivalom MENT Ljubljana.

Kino Šiška | Foto:

Na letošnji (pred)izbor INmusicMENT se je prijavilo 67 slovenskih glasbenih izvajalcev, med katerimi so predstavniki Vala 202 in vodij festivala MENTa Ljubljana izbrali pet zasedb, ki so se 17. maja v Kinu Šiška potegovale za nastop na največjem hrvaškem festivalu popularne glasbe. Več kot 300 glasov občinstva je na INmusic poslalo zasedbo Nesesari Kakalulu, predstavnika festivala INmusic pa sta se odločila, da na festival povabita skupino persons from porlock.

Slovenski skupini bosta nastopili drugi dan festivala, 20. junija, na tako imenovanem skritem odru (Hidden Stage). Mlada primorska skupina Nesesari Kakalulu, pravzaprav devetčlanski orkester, ki s sodobnim glasbenim ritmičnim ritualom kliče k plesu, bo dogajanje na tem odprla z nastopom ob 19.00, uro in pol pozneje pa bodo na oder stopili neopsihadeliki persons from porlock, za katere bo nastop na INmusic festivalu še drugi letošnji "mednarodni prodor", saj je njihov singel Bad FanFiction postal pesem dneva na seattleskem radiu KEXP.

Odprto že novo povabilo za sodelovanje na festivalu MENT Ljubljana

Organizatorji festivala MENT Ljubljana pa so že odprli razpis za glasbene skupine in solo izvajalce za četrto izvedbo festivala, ki bo potekala med 31. januarjem in 2. februarjem prihodnje leto. Na razpis se lahko zainteresirani prijavijo prek spleta do 4. avgusta.

Ne spreglejte