Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 3. 2017,
15.15

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Kurzschluss

Natisni članek

Luciano advertorial Kurzschluss

Petek, 17. 3. 2017, 15.15

2 meseca

Kurzschluss se bo začel z zvezdniškim obiskom

Vsebino omogoča Kurzschluss
Kurzschluss

Tudi letos se bo Kurzschluss začel v velikem slogu: odprl ga bo Luciano, svetovna ikona tech house glasbe, ki je ljubljanskemu občinstvu pripravil triurno glasbeno doživetje

Švicarski megazvezdnik Luciano bo 14. aprila prvič nastopil v Sloveniji, zato je zanimanje za njegov unikaten glasbeni performance resnično veliko.

Luciano je svetovna megazvezda, festivalski headliner in težko pričakovani dobitnik kar petih nagrad Best DJ Award. Začetke glasbene poti je začrtal v Čilu, kjer eksperimentiral z elektronskimi bobni. S posebnimi glasbenimi zvoki je najprej navdušil razgreto občinstvo na Ibizi, od koder se je začela njegova uspešna pot po največjih svetovnih glasbenih odrih.

Pred nastopom na Kurzschlussu nam je razkril nekaj skrivnosti o svoji melodiki in o pričakovanjih glede ljubljanskega nastopa.

Kurzschluss | Foto:

Posebnost vaše glasbe je latinski predznak, ki ga v vaših setih obožujemo. Od kod prihaja?

Čile je moja druga domovina. V rani mladosti sem spoznal, da glasba postaja vedno pomembnejši del mojega načina življenja, izražanja, interakcije z ljudmi. Temu se nisem upiral. Nasprotno. Vedno znova skušam reinterpretirati nezamenljivi latinski bit, mu slediti in ga svojim poslušalcem servirati v vedno sveži preobleki.

Ker je Lucianov prihod med ljubitelji elektronske glasbe že močno završal, pohitite z nakupom vstopnic na spletni povezavi Eventim.si.

Nam lahko zaupate skrivnost vašega ustvarjalnega procesa?

Poslušam veliko akustične glasbe, jazza, latinske glasbe in vedno znova skušam prevesti občutek latinskih ritmov v elektronsko glasbo. To je včasih težko, saj ima elektronska glasba več pravil, zakonitosti. Latinska glasba je precej bolj fluidna, pogosto tudi bolj čutna. V svoji glasbi skušam izražati svoja čustva, intuicije in svoje občutke deliti z oboževalci in ljubitelji elektronske glasbe.

Ustvarjanje glasbe je pogosto zelo intimno, osebno izpovedno. Imate kakšen priljubljen glasbeni studio, najdete navdih na poti, na festivalih?

Glasbo ustvarjamo vsak dan. Tudi podzavestno. Ustvarjalnega procesa ne gre omejiti zgolj na eno mesto, kraj ali celo časovno obdobje. Ustvarjanje je največkrat pot, po kateri vsakič znova rad stopam.

Kurzschluss | Foto:

Kakšno je vaše sporočilo za Kurzschlussovce?

Agent mi je zaupal, da je Kurzschluss izjemno doživetje. Za obisk pripravljam triurni set, s katerim bomo vzleteli in uživali v čudovitih ritmih elektronske glasbe. Se vidimo v Kurzschlussu (smeh, op. p.).

Sledite #Kurzschluss na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Snapchat in YouTube.

 

 

 

Ne spreglejte