Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2016,
14.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Kurzschluss

Torek, 4. 10. 2016, 14.55

6 let, 6 mesecev

Kurzschluss 3ER bodo odprli 14. oktobra

Oglasno sporočilo

Znan je spremljevalni program Kurzschlussa.

 | Foto:

Približuje se nova izvedba festivalske pop up izkušnje – Kurzschluss 3ER. Na uvodni večer na Gospodarsko razstavišče kot glavni gost prihaja švedski DJ Adam Beyer. Techno večer bodo s švedskim virtuozom gradili še DJ Jay Lumen, Brlee, Ranchie in Damir Hoffman. Za informacije o lokacijah in letošnjem programu spremljajte #Kurzschluss na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in YouTube. Vstopnice so po ceni 12 evrov na prodaj na prodajnih mestih Eventim.

Adam Beyer je festivalski "headliner", velika glasbena osebnost in pojem techno bitov. Beyer svoje sledilce na velikih festivalih, v elitnih klubih in prek radijskih valov vodi do plesnih vrhuncev in naprej. Beyerjeva mantra je jasna: spoštuj zgodovino techno zvoka in svojo glasbo razvijaj postopoma. Švedski techno virtuoz v Ljubljano prihaja le nekaj dni po nastopu v kultnem klubu Cocoon na Ibizi in po obisku Kurzschlussa svojo pot nadaljuje v Amsterdam. Več informacij o njegovi diskografiji je na voljo na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Soundcloud.    

Jay Lumen je madžarski DJ in techno producent, poleg tega pa je tudi ustanovitelj založbe Footwork Records. V svoji karieri je sodeloval z veliko priznanimi techno ustvarjalci, med drugim z Green Velvet, Harvey Mckay, Garyjem Beckom, Sasho Carassi in Robertom Capuanom. Njegovo glasbo je predvajalo več kot sto radijskih postaj, med njimi tudi BBC Radio 1. Lumen se je svetovni techno sceni predstavil leta 2005, svoja aktualna prvenca Fusion in Dirty Groove pa izdal v začetku letošnjega leta. Jay Lumen pogosto nastopa v največjih klubih in na festivalih po svetu: od kluba Space na Ibizi, Ministry of Sound do festivala Sónar na Madžarskem.

Damir Hoffman je DJ in producent iz Nove Gorice, ki slovensko elektronsko glasbeno pokrajino krasi že celo desetletje. Leto 2011 je bilo zanj prelomno, saj se je njegova skladba Break point uvrstila na techno lestvico Beatport top 100.

Ranchie, DJ in producent, je prvič nastopil leta 2014 v ljubljanskem klubu F-club, v zadnjem času pa je nastopal ob boku velikih zvezd elektronske glasbe, med drugim s Christianom Varelo, Matadorjem, Robertom Capuanom in drugimi.

Brlee, nekoč rezident celjske Casablance in kluba Escape ter zmagovalec tekmovanja SYLD, s čimer si je zagotovil nastope v Ambasadi Gavioli in na vseh večjih festivalih in v klubih, od leta 2014 poletja preživlja na otoku zabave – Ibizi. Letošnji februar je zaznamoval z izdajo prvega EP-ja z naslovom Moon Over Belgrade in Three Minutes To Midnight pri založbi LAUS iz Londona.

Nova izvedba Kurzschlussa prinaša novosti, ki bodo nočno življenje v Ljubljani dodatno posladkale. Kurzschluss bo na Gospodarskem razstavišču potekal ob izbranih petkih, sobotah in nedeljah v oktobru, novembru in decembru. V pravi pop up maniri se bo spreminjala tudi lokacija dogajanja, a brez skrbi. Vse v radiju 300 metrov.

Fotogalerija
1 / 4
Ne spreglejte