Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2016,
15.04

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Kino Šiška

Natisni članek

Kino Šiška advertorial

Četrtek, 3. 11. 2016, 15.04

2 meseca

Kdo so mlade slovenske glasbene zvezde?

Vsebino omogoča Kino Šiška

Na oder Kina Šiška se 10. novembra vrača že težko pričakovana četrta sezona Špil lige, prve lige dijaških bendov. Prva liga dijaških bendov bo tudi letos poskrbela prve korake mladih glasbenikov.

Špil liga, katere osnovno poslanstvo je mladim glasbenim ustvarjalcem ponuditi priložnost, da se predstavijo širši javnosti, predvsem pa nuditi izkušnje, vse od prvih korakov na tonski vaji do koncerta in prvih intervjujev, se letos začenja že v četrto.

Po sledeh skupin, kot so Koala Voice, StillOut in Infected, se bo letos odpravilo 12 zasedb iz vse Slovenije. Pred njimi so namreč štirje kvalifikacijski večeri, dva polfinala in veliki finale. 

Nastopajoči v predtekmovanjih

Prvi kvalifikacijski večer (10. 11. 2016)

Rock Heroes

Tetrarh

Joker Out

Drugi kvalifikacijski večer (16. 12. 2016)

Lapsus

The Mint

Pešpot band

Tretji kvalifikacijski večer

O. K. Band

Alarm

Buržuazija

Četrti kvalifikacijski večer

Dark Heart

Distortion

Wet Cassette

 Letos priložnost tudi za osnovnošolce

V treh sezonah se je v prvi ligi dijaških bendov predstavilo več kot 200 mladih nadarjenih glasbenikov iz vse Slovenije, letos pa so priložnost dobile tudi osnovnošolske skupine. "Mi smo že takoj na uvodni Špil ligi spoznali, band s katerim smo kasneje naredili skupni špil, odigrali že nekaj jam sešnov in postali zelo dobri prijatelji. Če že nimaš nekaj kilometrine, je to verjetno prvi koncert, na katerem imaš zvok točno takšen, kot si ga želiš. Če ne veš, kakšen zvok si želiš, dobiš informacijo pri hišnem tonskem mojstru, kaj in kako bi moral narediti, da bi bilo boljše, kot je. Po koncertu dobiš mnenje s strani sodnikov, med samim koncertom vidiš odziv vrstnikov. Celoten projekt je dobro medijsko pokrit in občutek, da si dobrodošel, pomeni ogromno. Uspeh ni zagotovljen, so pa možnosti, da se kaj zgodi bistveno večje kot koncerti doma v garaži!" so povedali Koala Voice, zmagovalci prve sezone, ki uspešno koncertirajo tudi zunaj meja Slovenije. 

Zmagovalca tekmovanja tudi letos čaka zelo privlačna nagrada: snemanje svojega singla v studiu RTV Slovenija, nastop v Kinu Šiška, vsi člani skupine pa bodo nagrajeni s paketom ORTO Tripster+.

 

Osnovno vodilo Špil lige je mladim glasbenim ustvarjalcem dati priložnost, da se predstavijo širši javnosti, predvsem pa ponuditi neprecenljive medijske in glasbene izkušnje – vse od prvih korakov na tonski vaji do koncerta in prvih intervjujev.

Tekmovanje je več kot le dobra izkušnja

Kdo bo nasledil lanske zmagovalce? | Foto: Kdo bo nasledil lanske zmagovalce?

Prva liga dijaških bendov je nekakšen prvi krst na slovenski glasbeni sceni, zmagovalcem pa ponuja veliko več: "Nam je bila Špil liga zagotovo najboljša izkušnja, dala nam je zagon za ustvarjanje in vlila še več ljubezni do glasbe. Vsekakor je to odlična priložnost za mlade bende, da zaigrajo na večjih odrih. Zaradi pohval in pa tudi kritik, pridobljenih med tekmovanjem, skupine samo še rastejo, se razvijajo in v svojo glasbo vlagajo še več truda in inovativnosti.“ so nam povedali člani skupine Infected, lanski zmagovalci.

Ker je vstop na Špil ligo brezplačen, sami preverite, kakšni glasbi so zapisani mladi glasbeni ustvarjalci.

Ne spreglejte