Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2017,
8.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Sreda, 10. 5. 2017, 8.27

6 let, 7 mesecev

Kdo od slovenskih bendov se bo pridružil zvezdniškemu programu INmusic festivala?

Oglasno sporočilo

V Kinu Šiška se bo pet glasbenih izvajalcev potegovalo za nastop na dvanajstem festivalu INmusic.

Kings of Leon | Foto: Kings of Leon

Tudi letos sta največji hrvaški festival popularne glasbe INmusic in domači MENT Ljubljana razpisala natečaj INmusicMENT za slovenske glasbene ustvarjalce. Prijavilo se je kar 67 raznovrstnih zasedb in samostojnih glasbenikov, ki so s prijavo želeli postati del programa, ki med drugim vključuje svetovno priznana imena, kot so Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly in druga.

Predstavnika Vala 202, ki je tudi medijski partner projekta, Jernej Sobočan in Klara Zupančič ter vodji festivala MENT Ljubljana Andraž Kajzer in Matjaž Manček so med prijavljenimi izbrali pet izvrstnih glasbenih ustvarjalcev: novomeške pop-rockerje MRFY, elektronski pop bend Neomi, koncertno orkestralno senzacijo Nesesari Kakalulu, neopsihedelike persons from porlock ter synthpop/indie trio Torul.

 | Foto:

Izbrani ustvarjalci se bodo na brezplačnem dogodku 17. maja ob 19.30 predstavili občinstvu v Kinu Šiška, med njimi pa bo za nastop na INmusicu eno zasedbo izbralo občinstvo, drugo pa predstavniki festivala INmusic.

O nastopajočih:

MRFY
Prihodnost domačega pop-rocka je svetla, sploh če jo napovedujejo Novomeščani MRFY. Njihov prvenec, ki bo izšel naslednje leto, napovedujejo z dvema singloma Always (če te najdem) ter Klic.

NEOMI
Zatišje benda Neomi, ki je prvič resno zažarel pred dobrimi petimi leti, prinaša rahel ovinek - člani sami pravijo, da so vmes zaplavali v elektronski pop. Kako ta zveni, boste lahko kmalu slišali v živo in seveda na drugem albumu, ki že nastaja.

NESESARI KAKALULU
Mlada primorska skupina, ki je pravzaprav devetčlanski orkester, ki s sodobnim glasbenim ritmičnim ritualom kliče k plesu in bo v zelo kratkem izdala prvenec.

PERSONS FROM PORLOCK
Lani so ti neopsihedeliki povili prvenec things people don't like, ki ga je Radio Študent razglasil za domači album leta. Po letošnjem MENTu pa je novi singel Bad FanFiction postal še pesem dneva na seattelskem radiu KEXP.

TORUL
Synthpop/electro/indie trio Torul, ki redno koncertira doma in na tujem - v Nemčiji, Angliji, Rusiji, Švici, na Švedskem, Poljskem, v Avstriji, Franciji ... Njihov aktualni, že peti album se imenuje Reset, poleg novih komadov pa prinaša tudi novega vokalista Maja.


 

FESTIVAL INMUSIC
Največji hrvaški festival popularne glasbe se bo letos odvil dvanajstič in ponovno napoveduje nabor svetovno poznanih imen in regionalnih prvakov. Tako so med drugimi napovedani tudi Kings of Leon, Alt-J, Arcade Fire, Kasabian, Repetitor, Flogging Molly, Slaves, Michael Kiwanuka, Darko Rundek in Booka Shade.

Vstopnice za festival (60 evrov), ki se bo odvijal med 19. in 21. junijem, so na voljo na uradni spletni strani (inmusicfestival.com). V redni prodaji so tudi sedemdnevne vstopnice za kamp (34 evrov). Več informacij lahko najdete na www.inmusicfestival.com.

MENT
MENT je projekt, ki se osredotoča na promocijo domače aktualne glasbe v tujini, obenem pa organizira dogodek MENT Ljubljana, ki se bo naslednje leto na različnih lokacijah odvil četrtič, in sicer med 31. 1. in 2. 2. 2018. Več na ment.si.
Ne spreglejte