Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2017,
16.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Rolling Stones koncert Avstrija Spielberg rock and roll

Nedelja, 17. 9. 2017, 16.34

6 let, 6 mesecev

Jagger z neverjetno energijo in karizmo rešil spektakel v Spielbergu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Mick Jagger | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pred skoraj stotisočglavo množico v mokrem in blatnem Spielbergu so legendarni Rolling Stonesi v soboto odigrali 15. in hkrati zadnji koncert pri naših severnih sosedih. Kljub zamudi in začetnim težavam je bilo slovo glasbenih legend od Avstrije, ki so mu prisostvovali tudi številni Slovenci, dostojanstveno in častno. Zasluge za to kritiki pripisujejo predvsem neverjetni karizmi in sproščenosti frontmana Micka Jaggerja.

Rock spektakel leta, kakor so nastop Stonesov v okviru turneje No Filter pri Red Bull Ringu v Spielbergu napovedovali mediji, so legendarni britanski rockerji začeli s petnajstminutno zamudo.

Stonesi poskrbeli za prometni kaos, dež pa za blato

Glasbeniki so bili po poročanju Kronen Zeitunga na prizorišču sicer točni, vendar so morali počakati na številne obiskovalce, ki so zamujali na koncert.

Vzrok za to naj bi bili avtobusni prevozi, ki so se kljub temu, da so se številni obiskovalci že zgodaj zjutraj podali proti Spielbergu, krepko zavlekli.

Obiskovalce, ki jim je uspelo še pravočasno priti na prizorišče, pa je tam pričakala blatna mlakuža, ki je niso omilili niti sekanci in žagovina.

Tisti, ki s seboj niso vzeli dežnih škornjev, so se preprosto morali sprijazniti tudi s padci in zdrsi, vendar pa so blatne razmere skupaj s podeželskim okoljem obiskovalcem pričarale tudi kanček Woodstocka.

Jagger s svojim humorjem in plesnimi gibi poskrbel za ekstazo

Kritiki seveda niso spregledali dejstva, da so morali glasbeniki zaradi zamude nekoliko prilagoditi svoj seznam pesmi in da se bendu začetek koncerta ni posrečil.

Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood in Charlie Watts so bili po poročanju Kurierja med uvodno uspešnico Sympathy For The Devil pred približno 95 tisoč obiskovalci daleč od stare forme.

Richards se je smejal in brezskrbno kadil, Wood se je zdel bolan, Charlie Watts pa je bil precej zadržan. Igranje in izvedba sta spominjala na slabo dodelane coverje, pri katerih bi legendarne glasbenike včeraj prekašali celo nadarjeni amaterji.

Turnejo No Filter bodo legendarni britanski rockerji sklenili 25. oktobra s koncertom v Parizu. | Foto: Reuters Turnejo No Filter bodo legendarni britanski rockerji sklenili 25. oktobra s koncertom v Parizu. Foto: Reuters

Kljub štirim orjaškim videozaslonom s svetlobnimi učinki tudi najbolj zvesti oboževalci namreč niso mogli spregledati, da ritmu sledi le 76-letni bobnar Watts.

Vzdušje je bilo zadržano, dokler ni kitare med pesmijo She's A Rainbow v svoje roke vzel 74-letni Jagger in se pošalil iz prihajajočih avstrijskih parlamentarnih volitev z besedami: "Oktobra morate na volitve, toda danes ste že volili."

S to šalo in z unikatnimi plesnimi gibi je karizmatični frontman publiko pridobil na svojo stran, hkrati pa v vrtinec potegnil tudi Richardsa, Wooda in Wattsa. Dlje ko je trajal koncert, v večji ekstazi in opitosti so igrali Stonesi. 

Dostojno in častno slovo legend od Avstrije

Z uspešnicami You Can’t Always Get What You Want, Paint it Black, Satisfaction, Jumpin’ Jack Flash in Honky Tonk Woman so jasno prikazali, kaj so dali glasbenemu svetu.

Publika je v delirij najprej padla pri singlu Miss You, ki je bil ob izidu leta 1978 celo osovražen. Da so Stonesi kljub svojim letom še vedno lahko natančni, pa so dokazali pri Midnight Ramblerju z albuma Let It Bleed.

Zadnji nastop Stonesov na avstrijskih tleh se je končal s priklonom skupine, ki ga je spremljal ognjemet. Kritiki so si bili enotni, da je bilo slovo glasbenih legend, ki ne bodo nikoli utonile v pozabo, kljub vsem zapletom častno in dostojanstveno.

Ne spreglejte