Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
17. 12. 2016,
9.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Natisni članek

Halid Bešlić koncert Gospodarsko razstavišče nastop glasba pevec

Sobota, 17. 12. 2016, 9.37

6 let, 6 mesecev

Halid Bešlić bo Slovence na božični večer zvabil iz domov

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Halid Bešlić | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Veseli december se ne bo umiril niti na božični večer, ki ga Slovenci tradicionalno radi preživljajo v krogu družine v udobju doma. Po večerji se lahko namesto k polnočnici odpravite na koncert Halida Bešlića.

Bosanski pevec, ki velja za velikana pop folk in etno glasbe, se bo pri nas ponovno ustavil 24. decembra na Gospodarskem razstavišču, kjer bo nastopil s številnimi gosti.

V Ljubljani se je mudil že včeraj, dober teden pred koncertom, saj je bil povabljen na zasebno zabavo, vzel pa si je tudi čas za izbrane oboževalce in novinarje. Koncert na božični večer bo zanj eden od mnogih, ki jih je odigral v Sloveniji – nehal je namreč šteti, kolikokrat je že nastopil pri nas.

Fotogalerija
1 / 10

"Vsa čast meni"

"Pri vas sem bil že neštetokrat. Nastopal sem v Novem mestu, Mariboru, Velenju, Celju, Portorožu, na Bledu, v Postojni … Najboljše občinstvo je v Ljubljani, saj so koncerti tu najbolje obiskani, pridejo iz vseh krajev," je povedal in dodal, da ni vedel, da je božični večer pri nas tako tradicionalen. "Ravno sem se vprašal, zakaj imamo koncert ravno ta dan (smeh, op. p.). Če je to čast, potem vsa čast meni," je odgovoril na vprašanje, ali si šteje v čast, da bodo ljudje prišli na koncert na božični večer.

Halid, ki je v svoji karieri izdal več kot 20 studijskih albumov, oboževalce pa zabava že več kot tri desetletja, je zadovoljen, da mu raste priljubljenost pri Slovencih. "Slovenci imajo skupino pevcev, ki so jim že leta všeč, in med temi pevci sem tudi jaz. In tudi meni je slovensko občinstvo všeč vedno bolj in bolj."

Halid Bešlić | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

"Sem pevec, ki osvaja Slovence nacionalno, govorim o avtentičnih Slovencih, ki poslušajo pop glasbo. V zadnjih petnajstih letih sem s pesmimi U meni jesen, Čardak, Prvi poljubac, Malo je malo dana, Miljačka, Lavanda – vse te pesmi so etno pop – osvojil avtentične Slovence."

Na Gospodarskem razstavišču se bodo Halidu pridružili Haris Džinović in beograjski Tropico band.

Ne spreglejte