Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2017,
7.51

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Kino Šiška

Foto: Marina Filipović Marinshe

Natisni članek

advertorial Kino Šiška

Sobota, 15. 4. 2017, 7.51

2 meseca

Edo Maajka bo stresel slovensko občinstvo

Vsebino omogoča Kino Šiška

Foto: Marina Filipović Marinshe

Edo Maajka

Z novim bendom in novimi komadi – v Ljubljano se vrača legenda balkanskega rapa, nepogrešljivi Edo Maajka, ki že več kot dvajset let skrbi za prave rime in prave ritme.

Edo Maajka se na glasbeno sceno vrača z novo glasbeno dimenzijo in ritmi, ki so se kovali skozi leta. Svoj nov glasbeni pristop je svojemu zvestemu občinstvu pokazal že prek singlov No pasaran, Ojojoj in Ne mogu disat, ki napovedujejo izid novega albuma.

Zrelost, vedno bolj sovražno okolje, v katerem živimo in tudi nov spremljevalni bend so tisti dejavniki, ki v zadnjem času najbolj vplivajo na njegovo glasbeno ustvarjalnost. V novih singlih lahko zelo hitro zaznamo malo drugačno melodiko in novo energijo, ki jo boste zelo kmalu lahko slišali tudi v Ljubljani. Na oder Kina Šiška se namreč vrača v soboto, 22. aprila ob 22.00, ko se bo predstavil z novimi in z aranžmajsko nekoliko spremenjenimi komadi.

Edo Maajka | Foto:

Na težko pričakovanem koncertu se mu bodo pridružila izbrana imena glasbenih virtuozov – basist Mario Rašić, kitarist Yogi Lonich, Toni Starešinić, vodilni član zasedb Chui in Mangroove in Mirsad Dalipi, eden najboljših bobnarjev v regiji.

"Res sem vesel, da sem uspel zbrati tako ekipo in komaj čakam, da bom lahko občinstvu pokazal nove komade in tudi tiste stare v novi preobleki," je pred nedavnim izjavil bosanski raper, ki se je pred nedavnim iz Tel Aviva preselil v Zagreb.

Zgodbe, ki že več kot dvajset let pripovedujejo naš vsakdan

Edo Maajka je že od prvega verza, ki je prišel iz njegovih ust, znal pričarati resničnost, ki jo je v svojih želel pripovedovati javnosti. Z neprizanesljivimi rimami in glasbenimi podlagami, ki segajo od lahkotnih funk pozibavanj do polnobasnih bangerjev, je prepričal tako radijske urednike kot klene hiphoperje. Tudi v Ljubljani vedno doživi topel sprejem, z njegovimi besedami se vedno poistovetijo različne generacije poslušalcev.

Edo Maajka | Foto:

Novi album bo izšel proti koncu leta, do takrat pa lahko že poslušate tri najnovejše single, ki vas bodo nedvomno ravno prav ogreli in pripravili na poslastico, ki bo 22. 4. v Kinu Šiška:

Ne mogu disat:

No pasaran:

Ojojoj:

Ne spreglejte