Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Kino Šiška PR članek

Sobota, 5. 8. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Death Grips – ljubljenci občinstev in navdih Davida Bowieja

Oglasno sporočilo
Death Grips Kino Šiška

V ljubljanski Kino Šiška prihaja koncertna atrakcija Death Grips, ki jo obožujeta Björk in ameriški filmski igralec Robert Pattinson.

Le redko se zgodi, da slovensko prestolnico obišče underground glasbena skupina, ki je s svojim glasbenim opusom v preteklih petih let naredila velik vtis na velikane glasbe, kot so islandska pevka Björk in angleški rockerji Kasabian. Njihovo delo naj bi navdihnilo tudi Davida Bowieja pri njegovem zadnjem albumu Blackstar.

Škotska revija The Skinny je Death Grips razglasila za "prvo relevantno stvar, ki se je v popularni glasbi zgodila v 21. stoletju". Od kod sploh izvira takšno navdušenje nad noise rap zasedbo, ki je junija povsem razprodala zagrebško Tvornico kulture, 14. avgusta pa prihaja v ljubljanski Kino Šiška?

Death Grips - Get Got:

Glasbeniki Andy Morin, Zach Hill in MC Ride so svojo glasbeno pot začeli v Sacramentu in v podtalju kalifornijskega mesta s svojimi energičnimi nastopi ter glasbo, ujeto med hip hop, elektroniko, noise in industrial, dobivali čedalje več zvestih poslušalcev. Navdušenje ni dolgo ostalo neopaženo in kmalu jih je pod svoje okrilje vzela legendarna založba Epic Records. Še preden bi lahko založba razširila svoj vpliv na Death Grips, je skupina brez vednosti založbe na internetu poslušalcem brezplačno ponudila svoj drugi album in si s tem prislužila prekinitev pogodbe.

Nad njimi se navdušujejo največji glasbeni in filmski zvezdniki

Po dokaj burnem obdobju, ki ga je zaznamovala tudi krajša prekinitev delovanja, je skupina preteklo leto izdala svoj peti album. Njihov odprt in neobičajen glasbeni izraz je pritegnil številne glasbenike – tako naj bi Björk, sicer oboževalka skupine, prispevala vokal pri pesmi Niggas on the Moon, ameriški igralec Robert Pattinson je posnel krajši kitarski del za pesem Birds, gonilna sila angleških rockerjev Kasabian Sergio Pizzorno Death Grips pogosto omeni kot enega ključnih vplivov pri snemanju zadnjega albuma Kasabian, navdih v njihovem delu pa naj bi našel tudi David Bowie pri svojem zadnjem albumu Blackstar.

Death Grips - I've Seen Footage:

Ne spreglejte