Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 2. 2023,
10.26

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

129

Natisni članek

Kurentovanje Ptuj Svetlana Ražnatović - Ceca

Sobota, 4. 2. 2023, 10.26

1 leto, 2 meseca

Ceca na odprtju kurentovanja postavila "nor rekord" #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

129

Ceca, Ptuj | Srbska pevka Svetlana Ražnatović - Ceca. | Foto Mediaspeed

Srbska pevka Svetlana Ražnatović - Ceca.

Foto: Mediaspeed

Včeraj so na Ptuju s koncertom odprli Kurentovanje, na katerem je letos nastopila srbska zvezdnica Svetlana Ražnatović - Ceca. Čeprav je koncert z izbiro glasbenice v dnevih pred začetkom dvignil kar nekaj prahu, pa je bilo vzdušje na uvodno noč norega "fašenka" v festivalni dvorani Arena Campus Sava Ptuj precej razvneto. Kot so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost, je srbska pevka postavila "nor rekord" glede števila obiskovalcev, zelo pa jo je zanimalo tudi ptujsko pustno izročilo. 

Ceca na Ptuju, Kurentovanje | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate fotografije z odprtja kurentovanja, ki je potekalo v festivalni dvorani Arena Campus Sava Ptuj, na katerem je nastopila tudi srbska zvezdnica Svetlana Ražnatović - Ceca. Do pustne nedelje sicer sledi še osem izjemnih večerov, že na prvem pa je Ceca v razprodani dvorani poskrbela za vrhunsko glasbeno doživetje, so sporočili organizatorji pustnih koncertov na Ptuju. 

Ceca je postavila nor rekord glede števila obiskovalcev 

"Svetlana Ražnatović - Ceca je s težko pričakovanim nastopom na Ptuju potrdila sloves največje glasbene zvezde na Balkanu. Karnevalska dvorana Sava Campus je bila do zadnjega kotička polna že ob nastopu izjemnega Mira Todosovskega, Ceca pa je pripravila pravi spektakel, s katerim je na noge spravila celotno občinstvo in z dodelanim nastopom ustvarila izjemno energijo med več kot tri tisoč ljubitelji zabave, s čimer je bil postavljen nor rekord glede števila obiskovalcev v dvorani Campus Sava Ptuj," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Ob tem so navedli, da se je izkazala tudi kot zelo komunikativna in prijazna oseba, zelo jo je zanimalo tudi ptujsko pustno izročilo. Glede na to, da se glasbenica ob petkih posti, je po polnoči, ko se je posvetila medijem, poskusila tudi tradicionalni ptujski pustni krof.

Fotogalerija
1 / 13

Napovedan nastop Cece na Ptuju že pred tedni razburil javnost 

Pred petkovim odprtjem Kurentovanja na Ptuju je javnost že pred tedni razburila novica, da bo uvodni koncert izvedla srbska pevka Ceca. Odločitev organizatorjev je takrat sprožila različne odzive, tudi kritike, češ da bi bil za prvi nastop na tej prireditvi primernejši slovenski izvajalec oziroma izvajalka.

Radio-Tednik Ptuj, ki ga vodi Drago Slameršak je takrat pojasnil, da so po anketi, opravljeni sredi leta 2021, v kateri je sodelovalo 1.810 anketirancev, ugotovili, da si obiskovalci glasbenega dogajanja v obdobju pustovanja bolj želijo tujih glasbenikov kot domačih.

"Ob tem smo ugotovili, da je največ glasov in želja za nastop omenjalo ravno Ceco, zato smo jo uvrstili v nabor nastopajočih," je za Siol.net pojasnil organizator, ob tem pa je Slameršak dodal, da kljub rezultatom ankete 70 odstotkov programa vključuje slovenske izvajalce.

Dragan Bulič
Trendi Dragan Bulič: Mene na Cecinem koncertu zagotovo ne bo
Planet 18
Planet TV Na Ptuju bodo prepevali tako ob Siddharti kot ob Ceci #video
Svetlana Ražnatović-Ceca
Novice Ceca: "srbska mati", ki se je poročila z razvpitim kriminalcem in pričakala Putina
Ne spreglejte