Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2016,
12.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Hi-Fi Audio Show Dragan Bulič Perpetuum Jazzile tehnologija gramofon glasba avdio video zvok

Sreda, 5. 10. 2016, 12.58

6 let, 6 mesecev

Audio Show Hi-Fi Ljubljana 2016 #zvokzrazgledom

Oglasno sporočilo

Dogajanje, ki iz ljubezni do glasbe in visoke resolucije vabi na druženje ob dobrem zvoku z razgledom.

 | Foto:

Kot z vsako ljubeznijo je tudi z glasbo treba ravnati spoštljivo. Ko se znajdemo v vlogi poslušalca, lahko to storimo le, če jo poslušamo na način, ki ji omogoči, da zasije v vsej svoji kompleksnosti in čustvenosti. Po eni strani to pomeni, da zavestno negujemo kulturo zavednega poslušanja, po drugi pa, da z nakupom optimalnega avdiopribora svojim čutilom privoščimo primerno reprodukcijo zvočnega zapisa.

Iz tega razloga v Ljubljano 14. in 15. oktobra prihaja Audio Show Hi-Fi Ljubljana 2106, dvodnevni sejemski program, na katerem se bodo v konferenčnem centru Hotela Lev zbrali proizvajalci slovenskih in zastopniki tujih znamk High-Fidelity avdio-video pribora.

14 podjetij bo z razstavo, predavanji, ekskluzivnimi premierami in prikazi opreme postreglo vsem ljubiteljem dobre glasbe, zapriseženim avdiofilom ter kinematografskim in tehnološkim navdušencem, skratka vsem, ki že cenijo čustvenost visokokakovostne reprodukcije zvoka in gibljive slike ali pa šele razširjajo svoja multimedijska obzorja.

Pro-Ject Audio Hi-Fi sistem - gramofon, predojačevalnik, močnostni ojačevalnik, streamer, CD predvajalnik in gramofonski predojačevalnik (od leve proti desni). Vir: http://www.project-audio.com/ | Foto: Pro-Ject Audio Hi-Fi sistem - gramofon, predojačevalnik, močnostni ojačevalnik, streamer, CD predvajalnik in gramofonski predojačevalnik (od leve proti desni). Vir: http://www.project-audio.com/

Tradicija in sodobni trendi poslušanja 

Trenutni trendi poslušanja se gibljejo v več smereh, zato izbira ni vedno preprosta. Po eni strani se glasbena potrošnja premika od tradicionalnih komponentnih sistemov k poenostavljenim rešitvam, soundbarom in večsobnim brezžičnim sistemom bluetooth, hkrati pa smo zadnjih nekaj let priča t. i. neovinilnemu gibanju, vračanju k organskosti vinilnih plošč in toplini gramofonskega zvoka.

Audio Show Ljubljana 2016 bo zato na ogled in v posluh postavil kultne dosežke digitalne in analogne zvočne reprodukcije – od vstopnih modelov do prestižnih "High-End" rešitev ter sodobne multimedijske trende, ki povezujejo oba svetova.

Aurender N10, vrhunski Hi-End strežnik, ki ga upravlja aplikacija Conductor App. Za najbolj zahtevne in inovativnih rešitev željne poslušalce. Vir: http://www.aurender.com/ | Foto: Aurender N10, vrhunski Hi-End strežnik, ki ga upravlja aplikacija Conductor App. Za najbolj zahtevne in inovativnih rešitev željne poslušalce. Vir: http://www.aurender.com/

Vrhunski slovenski dosežki in priznane tuje blagovne znamke

Od slovenskih znamk, ki so že leta sinonim za kakovost, tehnološke inovacije in napredno avdiorokodelstvo, bodo obiskovalci imeli priložnost doživeti gramofone Kuzma, avdiopaleto Audio Alto in butične ojačevalnike za slušalke Erzetich.

Zvočniško sekcijo bodo zastopala (dobro)zveneča imena, kot so ATC, Wilson Benesch, Opera, Golden Ear, Neat, Kudos, Dali, Phonar, Piega, Magico, Golden Ear, Elac itd. S področja avdio-video elektronike bodo prisotne znamke Yamaha, OPPO, Naim, Restek, Nuprime, Asus …, zvok pa bodo segrevali in mehčali tudi ojačevalniki na elektronke znamk Leben in Unison Research.

Seveda bo pozornost namenjena tudi krvnim obtokom predstavljenih sistemov, kabelskim povezavam znamk Acoustic Zen, Silent Wire, Faber`s Cables, Audioquest, Shunyata Research, ter rešitvam za akustično optimizacijo prostorov, za katere bodo poskrbeli RW Acoustics, Ionex in Sonitus Acoustics.

Brezšivna ohišja iz aluminija in pretanjena zmogljivost Piega zvočnih omaric v sozvočju z avdio elektroniko Restek in Soulution. Vir: http://www.audio-serum.si/ | Foto: Brezšivna ohišja iz aluminija in pretanjena zmogljivost Piega zvočnih omaric v sozvočju z avdio elektroniko Restek in Soulution. Vir: http://www.audio-serum.si/

Glasbeni program

Celotno dogajanje na Audio Showu Hi-Fi Ljubljana 2016 bo osmišljeno z doživljanjem glasbe – odkrivanjem prej ne(za)znanih plasti znanih napevov ter kompozicij skozi 24-bitne in DSD-posnetke, s svežimi studijskimi posnetki Perpetuum Jazzile ter glasbenimi urami, ki jih boste lahko preživeli pod taktirko legende glasbenega uredništva Dragana Buliča in v pogovoru s snemalnim mojstrom Aleksandrom Govekarjem.

Glasbeno dogajanje bodo v soboto zvečer sklenili štirje prekaljeni kitarski mački zasedbe Narisani, ki bodo z akustičnim koncertom poskrbeli, da bo razgledu prijazno 13. nadstropje Hotela Lev na vas pustilo dober zvočni vtis.

Sinonim za toplino zvoka že od leta 1987, znamka Unison rearch z ojačevalnikom na elektronke Simply Italy. Vir: http://www.unisonresearch.com/en/ | Foto: Sinonim za toplino zvoka že od leta 1987, znamka Unison rearch z ojačevalnikom na elektronke Simply Italy. Vir: http://www.unisonresearch.com/en/

Audio Show Hi-Fi Ljubljana 2016

14. in 15. oktober 2016 • Hotel Lev, Vošnjakova ulica 1, Ljubljana
Več informacij in rezervacija brezplačnih vstopnic na:www.hifi-ljubljana.org

Ne spreglejte