Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2022,
18.45

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

9

Natisni članek

snemanje filma Sony Netflix Will Smith

Ponedeljek, 4. 4. 2022, 18.45

2 leti

Zaradi klofute noče nihče več snemati z Willom Smithom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

9

Will Smith | Foto Reuters

Foto: Reuters

Filmskemu zvezdniku sta po oskarjevskem incidentu v vodo padla vsaj dva filmska projekta, v prihodnje bi lahko bilo takšnih še več.

Klofuta, ki jo je igralec Will Smith na Oskarjih prisolil komiku Chrisu Rocku, je v javnosti naletela na različne odzive, nekateri so stopili na stran enega, drugi na stran drugega, spet tretji so prepričani, da je bil celoten incident zaigran.

Will Smith Chris Rock Jada
Trendi Will Smith sredi podelitve oskarjev mahnil Chrisa Rocka

Filmska industrija pa se je, kot kaže, odločila enoglasno – proti Smithu. Tako Netflix kot Sony sta po poročanju ameriških medijev preklicala filmska projekta, ki sta ju načrtovala s Smithom. Sony je tako ustavil priprave na snemanje četrtega dela franšize Podli fantje (Bad Boys), Netflix pa se je odpovedal snemanju filma Fast and Loose, v katerem je imel Smith glavno vlogo.

Ob tem naj bi Sony in Netflix zaustavila še vrsto drugih filmskih projektov, ki sta ju načrtovala s Smithom, poroča spletni tabloid TMZ.

Kaj bo s filmom, ki so ga že posneli, storil Apple?

Medtem pa so se v škripcih znašli pri Applu, kjer so s Smithom za njihovo pretočno platformo Apple+ posneli film Emancipation, zgodbo o sužnju, ki je pobegnil s plantaže v Louisiani. Film je že praktično dokončan, do oskarjevskega incidenta pa so mnogi napovedovali, da bo Smithu prinesel še eno nominacijo. Medtem pa zdaj ni jasno, kaj bo Apple s tem filmom storil, saj datuma premiere še niso razkrili.

Smith je po incidentu izstopil iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti. | Foto: Reuters Smith je po incidentu izstopil iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti. Foto: Reuters

Will Smith je sicer v petek sporočil, da izstopa iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti zaradi svojega ravnanja na Oskarjih, ki je bilo po njegovih besedah "šokantno, boleče in neopravičljivo". Dodal je, da bo sprejel vse morebitne dodatne sankcije, ki bi jih lahko akademija sprejela.

"Seznam ljudi, ki sem jih prizadel, je dolg," je zapisal v javnem pismu, "na njem so Chris, njegova družina, veliko prijateljev in bližnjih, vsi, ki so bili na prireditvi, in gledalci doma. Izdal sem zaupanje akademije, preostale nominirance in zmagovalce pa oropal praznovanja njihovega izjemnega dela."

Will Smith Chris Rock
Trendi Akademija razkriva: Will Smith po klofuti ni hotel zapustiti dvorane

 

Ne spreglejte