Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Sajsi MC Jelena Karleuša Severina Kino Šiška

Petek, 6. 10. 2017, 13.30

6 let, 6 mesecev

Srbska raperka, ki je zakuhala vojno med Jeleno Karleušo in Severino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Sajsi MC | Foto Kino Šiška

Foto: Kino Šiška

V Ljubljano prihaja srbska raperka Sajsi MC,  v okviru večera slam poezije bo nastopila v Kino Šiška.

S srbsko raperko Sajsi MC smo se v Ljubljani srečali že v okviru Mesta žensk, Rdečih zor in Mladih rim, tokrat pa bo s svojo nabrušeno jezičnostjo z beograjskih ulic zakorakala v Kino Šiška. Hiphoperka se v svojih skladbah subverzivno spopada s šovinističnim ustrojem splošnega prebivalstva, milijoni ogledov na YouTubu pa dokazujejo, da ima poleg ostre kritike tudi smisel za plesne uspešnice in stik z urbano mladino.

K sodelovanju jo je povabila hrvaška zvezdnica Severina, s srbskim DJ BKO je zakrivila kup uspešnic, srbske tabloide pa je polnil tudi njen spor z rivalko Mimi Mercedez in Jeleno Karleušo. Z njo bi Sajsi MC morala posneti pesem Lokalni beogradizam, a se je raje odločila za sodelovanje s Severino pri skladbi Silikoni. Karleuša je svoje mnenje o skladbi izrazila tudi na Twitterju.

Rime bodo v žurerski večer v Kino Šiška uvedli slam poeti in poetinje oziroma slamerke in slamerji, kot se imenujejo sami. Začetki slam večerov v Sloveniji segajo v leto 2015, ko so v kamniškem klubu Kotlovnica pričeli s Pest besed, prvo serijo slam večerov. Od tedaj se je gibanje razširilo na Ptuj, v Maribor, Celje in Ljubljano.

slam poezija | Foto: Kino Šiška Foto: Kino Šiška

Vsak mesec se predstavljajo pesnice in pesniki v tri minute trajajočih nastopij, kjer predstavijo svoje pesmi na pamet, brez kakršnih koli pripomočkov. Lani je bilo ob koncu sezone prvo državno prvenstvo v Mariboru, kjer je zmagala Nina Medved. Letos je žirijo v Kamniku prepričal Mišel "Amo" Ristov. Pred nastopom Sajsi MC se bo v Kino Šiška predstavilo osem izbranih slemerk in slemerjev z nove slovenske slam scene: Pavla Zabret, Mišel Amo Ristov, Nika Jeraj, Ariela Herček, Jure "Besni Dante" Bernik, Eva Kokalj, Matic Ačko in Vid Sagadin Žigon.

Ne spreglejte