Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
14.59

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

1

Natisni članek

Rihanna Donald Trump

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 14.59

5 let, 5 mesecev

Rihanna noče, da Trump na svojih "tragičnih zborovanjih" predvaja njeno glasbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

1

Rihanna | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Vrsti glasbenikov, ki so vse prej kot veseli, da ameriški predsednik na svojih shodih in zborovanjih po ZDA predvaja njihovo glasbo, se je pridružila tudi Rihanna.

V nedeljo se je Philip Rucker, glavni poročevalec iz Bele hiše za Washington Post, na Twitterju oglasil iz ameriške zvezne države Tennessee, kjer se je ameriški predsednik Donald Trump udeležil zborovanja pred torkovimi kongresnimi volitvami.

"To je bilo povedano že milijonkrat, toda naj ponovim še milijoninprvič  - Trumpova zborovanja so povsem drugačna kot karkoli drugega v politiki," je tvitnil Rucker, "trenutno v Chattanoogi doni Rihannina pesem Don't Stop the Music, medtem ko osebje v množico meče Trumpove majice, kot da bi bili na bejzbolski tekmi. Vsi so navdušeni."

Trumpovo nedeljsko zborovanje v Chattanoogi | Foto: Getty Images Trumpovo nedeljsko zborovanje v Chattanoogi Foto: Getty Images

Ni trajalo dolgo, da je ta tvit opazila Rihanna in se nemudoma odzvala nanj. "Ne bo trajalo dolgo," je tvitnila, "ne jaz ne moji ljudje ne bi bili nikoli niti blizu katerega od teh tragičnih zborovanj, zato hvala, da si me opozoril, Philip."

 

Rihanna sicer ni prva, verjetno pa tudi ne zadnja v vrsti izvajalk in izvajalcev, ki nočejo, da 45. ameriški predsednik na kakršenkoli način uporablja njihovo glasbo.

Pred le slabim tednom dni je na primer Pharrell Williams Trumpu zagrozil s tožbo, če bo na svojih shodih še naprej predvajal njegovo uspešnico Happy, podobno so se na uporabo njihove glasbe odzvali Neil YoungAdeleElton JohnGeorge HarrisonLuciano PavarottiREM, Rolling Stones in Prince.

Preberite še:

Rihanna
Trendi Rihanna zavrnila nastop na Super Bowlu, kriv naj bi bil rasizem
Donald Trump
Trendi Donald Trump in njegov dežnik: "Poglejte tega psihopata"
Ne spreglejte