Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 2. 2017,
8.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Vrabček Richard Richard the Stork

Četrtek, 16. 2. 2017, 8.50

6 let, 7 mesecev

Prihaja Vrabček Richard (Richard The Stork)

Oglasno sporočilo

Animirana družinska pustolovščina o vrabčku, ki verjame, da je štorklja.

 | Foto:

V naša kina je priletel vrabček Richard, ki se sreča z dilemo, s katero se v resničnem življenju pravzaprav srečujemo vsi – kdo sploh smo? Za vrabčka Richarda je to vprašanje še posebej zagonetno, saj je odraščal med štorkljami in je zato prepričan, da je tudi sam štorklja. Tako kot je v navadi pri pticah selivkah, se tudi mali vrabček odpravi na potovanje v Afriko, med potjo pa doživi številne dogodivščine.

Risanko o pogumnem vrabčku si v kinih po Slovenije lahko ogledate od 16. FEBRUARJA 2017.

Risanka je sinhronizirana v slovenščino, malim živalskim junakom pa so glasove med drugimi posodili tudi zvezdniki komedije Pr'Hostar.

O zgodbi:

Vrabček Richard je osirotel že ob prihodu na svet, zato so ga pod svoje okrilje vzele prijazne štorklje. Ker je odraščal med njimi, je prepričan, da je tudi sam štorklja. Težava se pojavi, ko nastopi čas za selitev v toplo Afriko, saj vrabci niso ptice selivke in ne zmorejo takšnega potovanja. Njegova družina ga zato s težkim srcem pusti samega v domačem gozdu. Vendar pa Richard želi svetu dokazati, da je štorklja, zato zbere pogum in se sam odpravi proti jugu. Odloči se, da bo šel kar na štop in tako potuje z vsemi mogočimi prevoznimi sredstvi. Na zahtevni poti mu na pomoč priskočita ekscentrični skovir Oleg, ki veselo čeblja s svojo namišljeno prijateljico, ter samovšečna papiga Kiki, ki nenehno prepeva disko uspešnice.

 | Foto:

Zanimivosti:

  • V zahodni kulturi bela štorklja simbolizira rojstvo. V viktorijanskem času so otrokom pravili, da jih je prinesla štorklja. Navada izhaja iz nekdaj razširjenega prepričanja, da so štorklje prinašalke sreče in blaginje.
  • Risanka je nastala v koprodukciji med Nemčijo, Belgijo, Luksemburgom in Norveško.

 | Foto:

Spoznajte glavne junake:

 | Foto: Vrabček Richard (Sebastijan Kušar)

Visok, eleganten, s širokimi krili, dolgimi nogami in samozavestno držo – tako si Richard predstavlja samega sebe. A resnica je povsem drugačna. Richard je samo vrabček. Majhen, siv in neopazen. Pa tudi trmast. Ker so ga vzgojile štorklje, si neskončno želi pripadati. Njegova "štorkljasta" narava mu sprva ne da miru, na koncu pa le ugotovi, da je boljše kot namišljena štorklja biti pravi vrabec.

 | Foto:

Skovir Oleg (Dejan Krupić)

Olega so njegovi sovji vrstniki izločili iz druščine, ker je preveč zrasel. Namesto da bi objokoval svojo drugačnost, pobegne stran. Spozna Olgo, svojo namišljeno, a nadvse modro prijateljico, ki mu svetuje, da pomaga malemu Richardu na njegovem potovanju. Med potjo skoraj izgubi Olgo, Richarda, celo svoje lastno življenje. Na koncu sprejme svojo drugačnost in se nauči spet zaupati drugim.

 | Foto:

Papagaj KiKi (Goran Hrvaćanin)

Zeleno-rumeni papagaj je prepričan, da ves svet komaj čaka, da sliši njegov prelestni glas in opazi njegov prekrasni stas. Njegova edina težava je, da je zaprt v kletki zakotnega bara za karaoke, kjer mora prepevati country komade. O svoji superiornosti prepriča tudi Richarda in Olega, a kmalu ugotovi, da če že ne more postati najboljši pevec na svetu, lahko postane vsaj boljši ptič. S tem ko pomaga svojima prijatelja, se iz velikega samovšečneža spremeni v resničnega prijatelja.

REŽIJA: Toby Genkel, Reza Memari
SCENARIJ: Reza Memari
PRODUCENTI: Kristine Knudsen, Emely Christians, Eric Goossens in Stephan Roelants
ŽANR: animirana avantura
SINHRONIZACIJA: STUDIO RITEM
GLASOVE SO POSODILI: Sebastijan Kušar, Dejan  Krupić, Goran Hrvaćanin, Miha Rodman, Mario Ćulibrk, Boža Čož, Uroš Buh, Andrej Kušar

 

Ne spreglejte