Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2018,
10.11

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Downton Abbey serija film

Sobota, 14. 7. 2018, 10.11

5 let, 10 mesecev

Odlična novica za oboževalce serije Downton Abbey

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Downton Abbey | Foto IMDb

Foto: IMDb

Priljubljena britanska serija Downton Abbey, ki je navduševala gledalce po vsem svetu, bo zaživela kot film, je prek Instagrama potrdila ena od glavnih igralk. Film bodo snemali to poletje, igralska zasedba pa ostaja nespremenjena.

Oboževalci priljubljene serije Downton Abbey so dolgo čakali na novico, ki jo je zdaj končno potrdila igralka Michelle Dockery: "Skrivnost je razkrita. Serija prihaja na velika platna," je včeraj popoldne sporočila prek svojega Instagrama. Ob tem je še razkrila, da se bo snemanje začelo že to poletje.

Pozneje so to potrdili še na uradnem Instagram profilu serije, kjer so objavili fotografijo služabnika, ki na pladnju drži vabilo k ogledu v kinematografih.

Nadaljevali bodo tam, kjer so končali

Govorice o filmu so bile v zraku vse od konca šeste sezone leta 2015, ko se je serija dokončno poslovila z malih zaslonov. Večina zasedbe je odtlej večkrat javno izrazila željo po snemanju filma, do zdaj pa naj bi jih pri snemanju ovirali le prepolni urniki igralcev. Ti so se, kot kaže, dokončno uskladili, saj je večina potrdila snemanje to poletje.

Scenarij za zdaj ostaja skrivnost, po nekaterih namigih pa naj bi se zgodba nadaljevala, kjer se je v seriji končala, leta 1926. Julian Fellowes, ki si je zamislil zgodbo serije, bo imel glavno besedo tudi pri filmu, pri katerem bo tudi scenarist in koproducent. Režijo bo prevzel Brian Percival.

Film naj bi bil v kinematografih prihodnje leto.

Maggie Smith in Shirley MacLaine  | Foto: IMDb Maggie Smith in Shirley MacLaine Foto: IMDb

Vrača se večina starih likov

Serija Downton Abbey je v šestih sezonah pripovedovala o družini Crawley in ji sledila od leta 1912. Zgodba se začne na dan po zgodovinski potopitvi Titanika, v noči na 15. april, in nadaljuje vse do leta 1926. Raziskuje nikoli preproste odnose med gospodo in njeno služinčadjo, ki jih zaznamuje vrsta spletk.

Življenje grofa in grofice Granthama Roberta in Core Crawley, ki sta ju upodobila Hugh Bonneville in Elizabeth McGovern, so gledalci britanske televizije in kmalu tudi tisti z drugih koncev sveta spremljali od leta 2010. Zadnja, šesta sezona je bila na sporedu leta 2015.

V vlogi grofice Violet z ostrim jezikom je nastopila Maggie Smith, hčere Edith, Mary in Sibyl so bile Laura Carmichael, Michelle Dockery in Jessica Brown Findlay. Butlerja je upodobil Rob James-Collier, osrednji ljubezenski zgodbi med služabnikoma Anno in Johnom ter Carsonom in gospo Hughes pa so odigrali Joanne Froggat in Brendan Coyle oziroma Jim Carter in Phyllis Logan.

Serija Downton Abbey je med drugim prejela dve bafti, tri zlate globuse in 15 emmyjev.

Ne spreglejte