Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2011,
14.55

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ocenili smo

Ponedeljek, 11. 7. 2011, 14.55

6 let, 8 mesecev

OCENA FILMA: Cukrček 2

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Primerno samo za tiste, ki znajo uživati v plesnih sekvencah in namenoma prezreti zgodbo na ravni otroka. No, od otroka bi pravzaprav pričakovali več domišljije kot stereotipov.

Čeprav naj bi bil film nadaljevanje kratkega in sladkega plesnega filma z Jessico Alba v glavni vlogi, sta si zgodbi pravzaprav podobni samo v stereotipni zasnovi premagovanja ovir, upiranja slabemu fantu, zaljubljanju v dobrega fanta in obveznega srečnega konca. S tem res ne pokvarimo nobenih presenečenj, saj presenečenj pri tovrstnih hollywoodskih izdelkih niti ne gre pričakovati, še najmanj pri poletnih mašilih, kot je Cukrček 2. Drugi Cukrček nam je tokrat na platnu postregel s prelestno Katerino Graham, sveže izpuščeno iz poboljševalnice. Tudi pri sedemnajstih letih lahko izpolniš stereotipe o ponovnem sestavljanju življenja, katerega ključni del je ples. Kot izgovor za naslov filma so uporabili prostor za vadbo, v katerem je nekoč plesala tudi Honey Daniels, Albin lik iz prvega filma. Po razplesanem večeru v nočnem klubu jo opazita tako privlačni Brandon kot enako privlačni nekdanji fant Luis. Prvi jo zvabi v plesno skupino, drugi jo draži in je obenem njen plesni tekmec. Napeto in nepričakovano, ni kaj. V skladu z dobo resničnostnih oddaj je tudi cilj plesne skupine zmaga na televizijskem tekmovanju, s pomočjo plesa pa glavna igralka – tako kot njena predhodnica – odkrije še "svoj resnični jaz", kaj je v življenju res pomembno in podobne instantne globokoumnosti.

Ne, zgodba res ni višek izvirnosti in predvidljivih trenutkov kar ne zmanjka, a ne pretvarjajmo se, da so tovrstni filmi namenjeni čemu drugemu kot čim bolj udobnem mirovanju možganskih celic. V mirovanju pa vsekakor niso plesalci, kar je več kot odlično, a žal plesalci včasih niso najboljši igralci in čeprav zanimive in energične plesne sekvence rešujejo ta film, ga blede igralske predstave potiskajo dušijo. Tudi s scenarijem si nihče ni mogel kaj prida pomagati in med nekaterimi dialogi je gledalcu skoraj nerodno zaradi njihove lesenosti. Scenarij pravzaprav deluje, kot da bi ga napisali s programom, podobnim Googlovemu prevajalniku.

Skratka, ljubitelji plesnih gibov bodo primerno zadovoljni in zadovoljeni, zgodba pa je tako kot pri filmih za odrasle zgolj nepomembna embalaža, ki drži skupaj plesne cukrčke.

Ne spreglejte