Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 9. 2014,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lauryn Hill

Sreda, 3. 9. 2014, 8.24

8 let

Lauryn Hill v puljski areni odpira letošnji festival Outlook

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na največjem evropskem festivalu drum'n'bass glasbe in soundsystem kulture Outlook, ki bo potekal štiri dni na 12 odrih ob trdnjavi Punta Christo pri Štinjanu, bo nastopilo več kot 300 izvajalcev.

Festival bo nocoj v puljski areni odprla ameriška glasbenica Lauryn Hill, ki je znana tudi kot igralka. Lauryn Hill bo v Pulju nastopila na svojem prvem koncertu na Hrvaškem, s katerim bo začela tudi letošnjo evropsko turnejo. Napovedala je sveže izvedbe svojih uspešnic iz 23-letne glasbene kariere. V areni bodo nastopili tudi britanski Submotion Orchestra ter Andrew Ashong in Fatima.

Med nastopajočimi tudi raper Busta Rhymes V četrtek bodo festivalsko prizorišči odprli na redni lokaciji Outlooka, ob ostankih nekdanje vojaške trdnjave Punta Christo, kjer se bodo razširjali zvoki močnih basovskih linij, duba, reggaea, hip-hopa, drum'n'bassa, dancehalla, house vibracij in vseh njihovih mešanic.

Kot so napovedali organizatorji, bodo med izvajalci, ki se bodo vrstili do 7. septembra, tako glasbeni upi kot že uveljavljena imena. Med zadnjimi bodo ameriški raper Busta Rhymes, legenda roots in soundsystem kulture Jan Shaka ter dancehall in reggae mojster Barrington Levy. Prispel bo tudi eden najboljših hip-hop producentov, DJ Premier.

Napovedani so tudi vse bolj priljubljeni Buraka Som Sistema, začetnik jungle glasbe Congo Natty in jamajški pevec Horace Andy, ki je znan po sodelovanju z Massive Attack. Kot DJ bo nastopil tudi utemeljitelj Massive Attacka Daddy G. Za zvoke drum'n'bassa bodo poskrbeli Friction, Goldie, DJ Marky in Andy C.

Glasbeni program tudi na ladjah V katerih smereh se glasba, ki bo predstavljena na festivalu, razvija, bodo pokazali Zed Bisa, Boddika, David Rodigan, Dub FX, Funkineven, Eliphino, Kutmah, Digital Mystikz in drugi. Napovedana je tudi plovba več desetih ladij, na katerih bodo pripravili glasbeni program.

Pričakujejo okoli 15 tisoč obiskovalcev Ob nekdanji avstro-ogrski trdnjavi tudi letos pričakujejo približno 15 tisoč obiskovalcev z različnih koncev sveta. Festival Outlook je pred tremi leti prejel britansko festivalsko priznanje za najboljši čezmorski festival (Best Overseas Festival). Lani je v Londonu dobil drugo zaporedno nagrado za najboljše drum'n'bass prizorišče.

Ne spreglejte