Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 3. 2020,
14.29

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

4

Natisni članek

Koronavirus Evrovizija

Sreda, 18. 3. 2020, 14.29

4 leta, 1 mesec

Evrovizija odpovedana, tekmovanje šele prihodnje leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

4

Duncan Laurence | Duncan Laurence, ki je lani zmago na Evroviziji prinesel Nizozemski. A izbora v Rotterdamu letos ne bo. | Foto Getty Images

Duncan Laurence, ki je lani zmago na Evroviziji prinesel Nizozemski. A izbora v Rotterdamu letos ne bo.

Foto: Getty Images

Ukrepi za omejitev okužb s koronavirusom so odnesli tudi letošnji izbor Pesem Evrovizije.

Planet 18 izredna oddaja | Foto:

"Zaradi negotovosti ob širjenju virusa covid-19 po Evropi ter ob omejitvah in ukrepih, ki so jih sprejele sodelujoče države ter država gostiteljica, smo sprejeli težko odločitev, da letošnjega izbora ne bo," so sporočili predstavniki Evropske radiodifuzne zveze (EBU), "to odločitev smo sprejeli z mislijo na zdravje izvajalcev, osebja, občinstva in obiskovalcev ter razmere na Nizozemskem, v Evropi in po svetu."

"Ponosni smo, da je izbor Pesem Evrovizije ljudi brez prekinitve združeval zadnjih 64 let," so še zapisali, "kot vsi vi po svetu pa smo izjemno razočarani, da ga maja letos ne bo."

Letošnji, že 65. izbor Pesem Evrovizije je bil načrtovan 12., 14. in 16. maja letos, gostil naj bi ga Rotterdam na Nizozemskem, za zdaj pa ni povsem jasno, ali bo to prizorišče obveljalo tudi prihodnje leto. "Potekajo pogovori, ali bi bilo mogoče tekmovanje leta 2021 prirediti v Rotterdamu," je namreč sporočil Jon Ola Sand, izvršni nadzornik Evrovizije, ki se z letošnjim letom poslavlja s te funkcije.

Prav tako ni jasno, ali bodo na tekmovanju prihodnje leto sodelovali zmagovalci letošnjih nacionalnih izborov ali spet sledijo nacionalni izbori in bodo letošnji zmagovalci ostali brez nastopa.

Letos smo v Sloveniji za svojo evrovizijsko predstavnico izbrali Ano Soklič. Bo njena zmaga obveljala tudi za prihodnje leto? | Foto: Adrijan Pregelj Letos smo v Sloveniji za svojo evrovizijsko predstavnico izbrali Ano Soklič. Bo njena zmaga obveljala tudi za prihodnje leto? Foto: Adrijan Pregelj

Danes so namreč po spletu zaokrožile govorice, da bo obveljal drugi scenarij, po katerem bi tudi letošnja slovenska predstavnica Ana Soklič ostala praznih rok oziroma bi ji preostalo le, da se prihodnje leto spet prijavi na Emo. Iz EBU so medtem sporočili le, da posledic, ki jih bo imela odpoved tekmovanja, še niso povsem razdelali.

Oglejte si še:

Ana Soklič
Trendi Zmagovalka Eme: Ta posel je tako težek, da se včasih zdi bolje odnehati #intervju #video
Ne spreglejte