Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
9.16

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

glasbene nagrade freekind.

Petek, 27. 10. 2023, 9.16

3 mesece, 1 teden

Duet freekind. nominiran za prestižno glasbeno nagrado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
freekind. | Foto Sami Rahim

Foto: Sami Rahim

Znanih je 15 nominirancev za glasbene nagrade Music Moves Europe, med katerimi je tudi slovensko-hrvaški dvojec frekind., ki s svojo glasbo osvaja občinstvo po vsem svetu.

Dvojec freekind., ki ga sestavljata Nina Korošak Serčič in Sara Ester Gredelj, je v zadnjih letih postal ena najsvetlejših zvezd na evropskem glasbenem nebu. S svojim inovativnim pristopom h glasbi sta dekleti osvojili srca mnogih poslušalcev, kar je privedlo do številnih koncertov po Evropi. Tako je samo v zadnjem letu za njima turneja po Veliki Britaniji, Avstriji, Nemčiji ter koncerti na festivalih, kot so Sziget, Exit in Mostly Jazz Funk & Soul Festival.

Sodelovanje s članom superzvezdniške skupine BTS

Hkrati glasbenici postajata vodilni slovenski glasbeni ambasadorki v svetu - ta status jima je prineslo nedavno sodelovanje s priznanim članom skupine BTS, V-jem, saj sta kot avtorici in producentki sodelovali na njegovem solo albumu Layover, ki še naprej zaseda vrhove svetovnih glasbenih lestvic. Med drugim je samo v enem tednu zabeležil dvomilijonsko prodajo albuma in se uvrstil na lestvico Billboard. Dvojec freekind. pa ne počiva na starih lovorikah, saj avtorsko sodeluje tudi z vzhajajočo korejsko dekliško zasedbo NewJeans.

Njuna naslednja "misija" so nagrade Music Moves Europe Awards, kjer bosta zastopali Slovenijo, ki je tako v zgodovini nagrad nominirana drugič (lani se je med zmagovalce uvrstila July Jones). Med nominiranci so ob freekind. še Bulgarian Cartrader (Bolgarija), Fran Vasilić (Hrvaška), Giift (Danska), Pearly Drops (Finska), Zaho de Sagazan (Francija), CLOCK CLOCK (Nemčija), Arny Margret (Islandija), yunè pinku (Irska), Tramhaus (Nizozemska), Ash Olsen (Norveška), Berry Galazka (Poljska), Ana Lua Caiano (Portugalska), Ralphie Choo (Španija) in waterbaby (Švedska).

Med zmagovalci vrsta znanih imen

Nagrade Music Moves Europe, ki jih podeljuje Evropska unija, so bile ustanovljene z namenom predstavitve vzhajajočih umetnikov, ki zastopajo evropski zvok sedanjosti in prihodnosti. Med prejšnjimi prejemniki te prestižne nagrade so tudi Stromae, Alyona Alyona, Rosalia, Dua Lipa in Hozier.

Preberite še:

July Jones
Trendi Slovenska pevka, ki živi v Londonu: Na letošnji Emi bi zagotovo zmagala #intervju
Ne spreglejte