Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2016,
16.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

SiOL TV DKino Mathieu Kassovitz Cédric Kahn

Četrtek, 9. 6. 2016, 16.22

6 let, 7 mesecev

Divje življenje (Vie sauvage/Wild Life)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Divje življenje | Foto Fivia

Foto: Fivia

Novo v videoteki DKino na SiOL TV! Francosko-belgijska drama o očetu, ki z mladoletnima sinovoma pobegne v divjino, kjer se kar enajst let skriva pred civilizacijo.

Francija, Belgija/2014/102 min.
Režija: Cédric Kahn
Igrajo: Mathieu Kassovitz, Céline Sallette, David Gastou, Jules Ritmanic, Sofiane Neveu, Jenna Thiam, Dominique Bes, Romain Depret
Žanr: Drama
Ocena IMDb: 6,6/10

Svobodoljubna Paco in Nora se odločita za življenje v naravi, brez stalnega doma, kjer bi vzgajala sinova daleč od slabega vpliva potrošniške družbe. Toda Nora se po nekaj letih takega življenja naveliča in s sinovoma odide v mesto.

Paco se z njeno odločitvijo ne more sprijazniti, zato sinova pregovori, da z njim pobegneta v gozdove, kjer se 11 let skrivajo pred družbo. Sinova v skladu z zakoni narave odraščata s povsem drugačnimi vrednotami, toda ko dopolnita 18 let, se morata sama odločiti, kakšno življenjsko pot bosta ubrala.

Divje življenje | Foto: Fivia Foto: Fivia

Zanimivosti:

• Film je na 62. filmskem festivalu v San Sebastianu, najstarejšem in najprestižnejšem filmskem festivalu v špansko govorečem svetu, prejel veliko nagrado žirije.

• Scenarij Nathalie Najem in Cédrica Kahna temelji na leta 2010 izdanem romanu Hors système, onze ans sous l'étoile de la liberté (Ugasnjen sistem – enajst let pod zvezdo svobode), ki so ga napisali Xavier Fortin, Okwari Fortin, Shahi'Yena Fortin in Laurence Vidal.

• Očeta igra Mathieu Kassovitz – eden vodilnih francoskih filmskih ustvarjalcev zadnjih 20 let. Mednarodno filmsko javnost je nase prvič opozoril leta 1995 s črno-belo dramo Sovraštvo (La Haine), za katero je prejel dva cezarja (za najboljši film in montažo) ter nagrado za režijo v Cannesu. Med drugim je režiral trilerja Škrlatne reke in Gothika ter nastopil v filmih Amelie in München.

 Napovednik filma Divje življenje:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto ali 200 – DKino

Ne spreglejte