Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2012,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 7. 2012, 10.30

8 let

Boj za prestol znova na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi tretja sezona napete uspešnice, televizijske serije Igra prestolov se s produkcijo vrača v našo južno sosedo.

Kdor se ob spremljanju serije televizijske hiše HBO Igra prestolov ne more odtrgati od malega zaslona, je lahko v njeni drugi sezoni opazil, da se dogajanje v Kraljevem pristanku v resnici odvija v srednjeveškem Dobrovniku. Kot kaže, bo čudovito hrvaško mesto prisotno tudi v tretji sezoni.

Snemanje 3. sezone večkrat nagrajene serije, ki temelji na ciklusu epskih romanov Pesem ledu in ognja avtorja Georga R.R. Martina, se bo pričelo v juliju, osnovna produkcija pa se bo še vedno odvijala v Belfastu in v ostalih delih severne Irske. Poleg Hrvaške, se produkcija vrača še na eno lokacijo druge sezone – na Islandijo. V tretji sezoni serije pa bomo opazili tudi novo, četrto lokacijo – Maroko.

V režiserski in scenaristični ekipi bodo prisotni nekateri stari znanci serije, pridružilo pa se jim bo tudi nekaj novih sodelavcev. Kot režiserji bodo poveljevali David Benioff in D.B. Weiss, Alex Graves, Michelle MacLaren, Dan Minahan ter Alik Sakharov, za pestro dogajanje pa bodo skrbeli scenaristi David Benioff in D.B. Weiss, Bryan Cogman, George R.R. Martin in Vanessa Taylor. Kot rečeno, dramska serija Igra prestolov temelji na epskih romanih Pesem ledu in ognja Georgea R. R. Martina. Napeta zgodba se odvija v fantazijskem svetu, v katerem se, tako kot v resničnem, ambiciozne ženske in moški borijo za oblast. Kdor ima v lasti Železni prestol v sedmih kraljevinah Westerosa, ima neverjetno moč, serija pa spremlja tudi propad družin, ki si to moč želijo za vsako ceno. Izdajstvo, poželenje, spletke in nadnaravne sile tresejo štiri kote Kraljevin, njihova krvava borba za Železni prestol pa bo imela nepredvidljive in daljnosežne posledice.

Ne spreglejte