Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
15.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 15.03

6 let, 6 mesecev

Vse pupe na kupu, boj za Gredič se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Grediču so spet vse štiri pupe, kar pomeni, da se boj za Gredič nadaljuje. Bo zmagala noseča ali poročena?

Adelina je zapustila Štorije, zato sta se v vas vrnila mir in dolgčas, nekaj pa je tudi obupa pri moških. Najbolj je nad njenim odhodom seveda navdušena Marija, ki bo spet deležna popolne pozornosti Bonifacija, ko mu bo prinesla zajtrk:

Adelinino trgovino je prevzela Zorica, kar pa povzroča precej težav Marku, ki mora zdaj sam skrbeti za gostilno in gospodinjstvo. A tudi kot ga Zorica prosi, da jo nadomešča v trgovini, daje stvari na kredo, ker ne zna odpreti blagajne.

Ibro je še vedno besen na Anico, ki mu je ukradla prstan svetega Marka, nato pa ga prodala nekemu neznancu na letališču:

Medtem ko se Ibro jezi, pa se Eli vrača v Slovenijo. V Rimu je namreč prejela poziv, da se mora zglasiti v Ljubljani, na fakulteti jo sprejme nova predstojnica oddelka. Ta ji pove, da je bil profesor Hubert suspendiran zaradi nadlegovanja študentk, zaradi česar Eli zaskrbi, da je ogrožena tudi njena kariera:

A nova predstojnica jo določi za vodjo raziskav na Grediču in ji ponudi svojo polno podporo. Zdaj ko ima službo na fakulteti, se lahko vrne na Gredič, kjer jo je seveda najbolj vesel Ibro:

Zdaj ko so vse štiri Špacapanove pupe spet na Grediču, se po Aničinih besedah boj za Gredič nadaljuje. Anica je že poročena, sicer z Žaretom, zdaj pa si želi še otroka, a tega s Smiljanom:

Čeprav je žalosten, da je Anica poročena z Žaretom, se Smiljan tolaži, da je to vendarle storila zaradi vizuma. Vse dokler ne najde kondomov in enega praznega ovitka:

Gušto medtem po Grediču išče nasvete o pupah. Najprej se obrne na Berta, ki je trenutno depresiven zaradi Adelininega odhoda. Ta Guštu svetuje, da je pupi vedno treba povedati, kaj ti leži na duši. Če te ima rada, te ima rada, če te nima, jo pa v vsakem primeru izgubiš, meni Berto. Nekoliko bolj akcijsko usmerjen je Ibro, ki Guštu pokaže, da imajo ženske cone. Ko on takole boža Eli, kar pozabi na to, da je našla nove dokaze o zakladu na Grediču:

Gušto ob Ibrovi informaciji, da ima Eli nove dokaze, takoj pokliče škofa, ki mu naloži, da ves čas spremlja Eli in poskuša ugotoviti, kaj je odkrila:

Zaloti jo v Bertovi spalnici, ko primerja svojo sliko s poslikavo na steni:

Ne spreglejte