Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2017,
12.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Viasat History Telekom Slovenije televizija dokumentarec dokumentarna serija zgodovina

Sreda, 26. 7. 2017, 12.09

6 let, 6 mesecev

Avgustovski vrhunci na Viasat History

Vladavina Tudorjev, vzpon Cromwella in zvezdniška DNK #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Avgustovski vrhunci na Viasat History

Preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste avgusta lahko ogledali na kanalu Viasat History.

Tudorji

Odkrijte zgodbe, ki so zaznamovale življenja različnih zgodovinskih likov, od temačnega sveta prvega Tudorja Henrika VII. do zloglasnega Henrika VIII. in njegovih šest žena ter deviške kraljice Elizabete I.

Kako so se oblikovali njihovi medsebojni odnosi? Katera nova spoznanja so prinesla nevarnost v njihove domove? Kakšen pomen skrivajo njihove sobe in pohištvo? Odkrijte odgovore od 7. avgusta na Viasat History.

Od ponedeljka, 7. avgusta, ob 18.20.

Volčji dvor (Wolf Hall)

Fotogalerija
1 / 5

Priznana zgodovinska drama Volčji dvor v sedmih delih opisuje vzpon Thomasa Cromwella (tega igra prejemnik oskarja za stransko vlogo v filmu Most vohunov Mark Rylance), sina ponižnega kovača.

Po propadu kardinala Wolseyja se njegov tajnik Thomas Cromwell znajde sredi izdajstva in spletk sodišča kralja Henrika VIII. in kmalu tudi postane njegov osebni svetovalec. Gre za vlogo, polno nevarnosti. │ Foto: BBCW

1. sezona: ob nedeljah od 13. avgusta ob 20. uri.

Bojne ladje (Combat Ships)

Fotogalerija
1 / 7

Nova serija Bojne ladje se v desetih delih osredotoča na človeške zgodbe in tehnološka čuda v ozadju desetih različnih ladij, ki so bile uporabljene v največjih spopadih v zadnjih 150 letih, vključno z ameriško državljansko vojno, svetovnima vojnama in hladno vojno, pri čemer te ladje uporabi kot lečo za preučevanje vojaške zgodovine. │ Foto: TCB

1. sezona: ob ponedeljkih od 14. avgusta ob 21. uri.

Zvezdniška DNK (Dead Famous DNA)

Fotogalerija
1 / 6

Ali lahko DNK razkrije, zakaj je bila Marilyn tako privlačna ali Einstein tako pameten? Mark Evans prečeše planet za zadnjimi sledmi največjih imen v zgodovini.

Gre za fascinantno DNK-profiliranje najbolj slavnih posameznikov vseh časov. Genetika in biokemija nas lahko veliko naučita o fizičnih, duševnih in vedenjskih značilnostih določene osebe. Zaplete pa se predvsem pri iskanju pristnih ostankov. Ali je to v resnici "delček" Elvisa?

Spoznajte zanimive ljudi, ki zbirajo osebne predmete in celo telesne dele, ki domnevno pripadajo pokojnim slavnim posameznikom – od Abrahama Lincolna in Adolfa Hitlerja do Marilyn Monroe in Marlona Branda.

Oddaja ponuja osupljiv vpogled v življenje in smrt teh legendarnih osebnosti, hkrati pa obravnava tudi izredno kompleksna vprašanja, ki obkrožajo to kontroverzno znanstveno področje. │ Foto: Zodiak

1. sezona: ob četrtkih od 3. avgusta ob 21.50.

Moč ognjenikov (The Power Of Volcanoes)

Fotogalerija
1 / 6

V šestem stoletju so skrivnostni vremenski pojavi pretresali večji del sveta in povzročili padec temperatur, uničenje pridelkov in lakoto.

Morda je razlog za vse to bil velik vulkanski izbruh nekje v tropskem predelu. Toda ali lahko lokalna katastrofa vpliva na vreme po vsem svetu in spremeni tok zgodovine? In kateri vulkan naj bi sploh sprožil ta smrtonosni niz dogodkov?

Oddaja Moč vulkanov s pomočjo osupljivih uprizoritev in posebnih animacijskih tehnik jasno odgovarja: vulkani so morda res speči velikani, a se lahko zbudijo prej, kot si mislimo, in v najhujšem primeru sprožijo usoden niz dogodkov. │ Foto: ZDF

1. sezona: ob sobotah od 5. avgusta ob 13.45.

Zgodba dveh sester (A Tale of Two Sisters)

Fotogalerija
1 / 4

Zgodba o dveh pomembnih ženskah 20. stoletja – Ani Frank in Jackie Kennedy – ter odnosoma, ki sta jih ti imeli s svojima sestrama.

Ana Frank se je po vzponu nacistične stranke leta 1933 z družino preselila v Amsterdam. Pet let pozneje, ko so nacisti vkorakali v Avstrijo, je v Amsterdam pobegnila tudi družina Eve Schloss. Tam so se nastanili v isti stanovanjski četrti kot Ana in njena družina. Čeprav se Ana in Eva nista gibali v istih krogih, sta na podlagi podobne izkušnje oblikovali tesno vez.

Jackie Bouvier je bila pametna deklica, ki je odraščala v družini višjega sloja v New Yorku. Njena mlajša sestra Lee jo je ves čas poskušala posnemati, kot to počno mlajše sestrice. Ko sta sestri odrasli, se je med njima razvila tekmovalnost, ločitev njunih staršev pa ju je naposled zbližala še bolj kot kadarkoli prej. │ Foto: 3DD

1. sezona: ob četrtkih od 24. avgusta ob 21.50.

Napovednik zgodovinske drame Volčji dvor:


Kanal Viasat History boste uporabniki televizije Telekoma Slovenije našli na programskem mestu 106*, natančen TV-spored kanala pa vas čaka tukaj.

 *Velja za komunikator BOX.


Ne spreglejte