Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2017,
10.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Salma Hayek Edward Norton Paul Rudd James Franco Kristen Wiig Jonah Hill Seth Rogen komedija animirani film Telekom Slovenije DKino film televizija

Petek, 27. 1. 2017, 10.26

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Upor klobasic (Sausage Party)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Upor klobasic

Animirana komedija za odrasle o klobasici, ki odkrije smisel svojega obstoja. Opozorilo: Film NI sinhroniziran v slovenščino in NI primeren za otoke!

ZDA/2016/89 min.
Režija: Conrad Vernon, Greg Tiernan
Glasovi: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, James Franco, Paul Rudd
Žanr: Animirana komedija
Ocena IMDb: 6,4/10

Ustvarjalci neobrzdanih komedij Superžur, Zadetki: Ananas ekspres in Sosedi predstavljajo zabavno animacijo o klobasici Franku, ki se odloči, da ne bo končal v človeškem želodcu.

Sprva Frank, tako kot vsa druga hrana v trgovini, hrepeni po tem, da bi ga izbrali in kupili, vendar v človeškem domu hitro spozna, da ga ne čakajo nebesa, temveč nadvse boleča smrt.

S pomočjo drugih uporniških prehrambnih artiklov skuje načrt, kako pobegniti in vso preostalo hrano posvariti o njihovi žalostni usodi. Toda v svetu živil se vsak še tako preprost načrt zlahka izjalovi na zelo boleč in zabaven način.


Zaradi neprimerne vsebine ogled filma odsvetujemo gledalcem, mlajšim od 18 let!


Upor klobasic | Foto:


Zanimivosti:

• Idejni oče projekta Seth Rogen – ta je soproducent in soscenarst filma, posodil pa je tudi glas glavnemu liku – se je kar osem let trudil, da bi film ugledal luč sveta, saj ga zaradi neprimerne vsebine dolgo časa ni želel financirati noben od večjih studiev.

• Film, čigar proračun je znašal 21 milijonov ameriških dolarjev, je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 140 milijonov ameriških dolarjev, s čimer je postal najdonosnejši animiran celovečerec s cenzorsko oznako R v zgodovini. Vse od leta 1999 si je ta naziv lastil South Park: večji, daljši in neobrezan.

• V igralski zasedbi, ki je likom posodila glasove, je pet nominirancev za oskarja: Kristen Wiig, Jonah Hill, James Franco, Edward Norton in Salma Hayek.

• Na grozo otrok so necenzuriran napovednik Upora klobasic ponesreči predvajali pred neko kalifornijsko projekcijo Pixarjeve uspešnice Iskanje pozabljive Dory.

• Seth Rogen je že izrazil željo po snemanju nadaljevanja, prav tako pa si želi posneti še veliko več drugih animiranih filmov za odrasle.


Napovednik filma Upor klobasic:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte